Onsdag 12. september 2018
President Weah gjorde landslagscomeback som 51-åring
Liberias president og tidligere fotballhelt George Weah gjorde tirsdag comeback for landslaget. 51-åringen spilte nesten hele kampen i 1-2-tapet mot Nigeria.
Publisert: 12 September 17:57
Liberias president og tidligere fotballhelt George Weah gjorde tirsdag comeback for landslaget. 51-åringen spilte nesten hele kampen i 1-2-tapet mot Nigeria.
Kampen i Monrovia-forstaden Paynesville ble arrangert for offisielt å «pensjonere» trøye nummer 14, som Weah brukte i sin strålende karriere. I 1995 ble han kåret til årets spiller både i Afrika, Europa og hele verden.
I stedet for å se kampen fra ærestribunen, slik det sikkert var meningen, kom Weah på banen som Liberias lagkaptein og viste glimt av gammel storhet da hjemmelaget yppet seg mot VM-deltaker Nigeria.
Weah fikk stående applaus da han ble byttet ut 12 minutter før slutt, etter sin første landskamp på 16 år.
Nigeria ledet 2-0 ved pause etter mål av Henry Onyekuru og Simeon Nwankwo, men Sherman Kpah reduserte på straffespark i 2. omgang.
Liberia er bare nummer 158 på FIFA-rankingen og dermed et av de lavest rangerte afrikanske landslagene. Weah satte landet på fotballkartet i en karriere der han spilte for klubber som Monaco, Paris Saint-Germain, Milan og Marseille. Han var også innom Chelsea og Manchester City, og han er fortsatt eneste afrikaner som er kåret til årets spiller i Europa og verden.
Weah tok en overlegen seier da han stilte som presidentkandidat i fjor.

(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.