Onsdag 12. september 2018
Dommeren snakker ut etter skandalefinalen i US Open
Tennisdommeren som fikk huden full av Serena Williams i US Open-finalen har uttalt seg for første gang og innrømmer at han er kommet i en lei situasjon.
Publisert: 12 September 12:44
Tennisdommeren som fikk huden full av Serena Williams i US Open-finalen har uttalt seg for første gang og innrømmer at han er kommet i en lei situasjon.
– Jeg har det etter omstendighetene bra. Det er en lei situasjon, men dere trenger ikke bekymre dere, sier Carlos Ramos, som søndag dømte US Open finalen mellom Williams og japanske Naomi Osaka.
Serena Williams kalte Ramos en løgner og en tyv under helgens US Open-finale. Den amerikanske stjernen var så sint at hun smadret tennisracketen og gråt underveis i en kampen den 20 år gamle japaneren vant.
Ramos sier han unngikk å vise seg i New Yorks gater dagen etter skandalefinalen for å unngå det han kaller «kompliserte situasjoner».
Carlos ga Williams poengtrekk etter han mente hun kommuniserte med treneren sin.
På pressekonferansen etter finalen sa Williams at raseriutbruddet skyldtes at hun kjente på en dobbeltmoralisme med hensyn til hvordan kvinner og menn blir behandlet forskjellig under kampene. Hun anklaget dommeren for sexisme.
For raseriutbruddene i finalen ble hun straffet med en bot på 143.000 kroner.
Fredag er Ramos tilbake på tennisbanen for å dømme Davis Cup-semifinalen mellom Kroatia og US i Zadar.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.