Søndag 19. august 2018
Samuelsen fratatt scoring – avslørt av VAR
Martin Samuelsen (21) trodde han ga Venlo ledelsen mot storlaget Ajax lørdag, men VAR ville det annerledes.
Publisert: 19 August 11:24
Martin Samuelsen (21) trodde han ga Venlo ledelsen mot storlaget Ajax lørdag, men VAR ville det annerledes.
Et ultradefensivt Venlo la seg bakpå og tettet igjen så godt de kunne mot gjestene fra Amsterdam.
Og rett før pause fikk vertene en sjelden sjanse etter et langt innkast. Samuelsen, som er lånt inn fra West Ham, vant duellen mot Ajax-spilleren Nicolás Tagliafico og skjøt Venlo i føringen.

Repriser: Dro i trøyaVenlo-spillerne startet feiringen, men ble brått stoppet av dommeren. Han ville studere videobildene, skriver Svenskafans.com.
Og etter en VAR-gjennomgang kom Kevin Blom fram til at målet måtte annulleres som følge av at Samuelsen hadde dratt motspilleren i trøya for å kunne vinne duellen før han skjøt ballen i mål.
– En veldig streng straff for et lovbrudd som faktisk ikke eksisterte, skrev Venlo på sitt nettsted.

– Bittert nederlagAjax jaget seiersmålet utover i 2. omgang, men VVV og Samuelsen så ut til å sikre ett poeng – mye takket være keeper Lars Unnerstalls storspill. Så var det duket for mer VAR like før slutt.
Tagliafico forsøkte å finne velkjent Klaas-Jan Huntelaar, men Venlo-stopperen Roel Janssen dyttet brutalt unna Ajax-spissen. Huntelaar ropte på straffespark, tilsynelatende forgjeves, men et par minutter senere valgte Blom å vurdere straffesituasjonen på nytt via VAR.
Og beslutningen ble straffespark, til vertenes fortvilelse. Det satte Dusan Tadic iskaldt inn og sikret fortjent 1-0-seier for Ajax.
– Et bittert nederlag for VVV. I forrige uke vant vi takket være VAR, nå tapte vi, lød det i oppsummeringen på Venlos hjemmeside.
Samuelsen er lånt inn fra West Ham for hele 2018/19-sesongen. Venlo vant 1–0 borte mot Willem II i sesongåpningen for en uke siden.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.