Fredag 10. august 2018
Vukicevic etter EM-exiten: – Mildt sagt skuffende
Vladimir Vukicevic kom til kort i semifinalen på 110 meter hekk under friidretts-EM fredag. Tiden 13,71 holdt ikke til finaleplass.
Publisert: 10 August 19:56
Vladimir Vukicevic kom til kort i semifinalen på 110 meter hekk under friidretts-EM fredag. Tiden 13,71 holdt ikke til finaleplass.
Det norske håpet sikret seg avansement fra forsøkene med et nødskrik, men fredag var EM-eventyret i Berlin ubønnhørlig over.
– Det er mildt sagt skuffende å løpe 13,71, men det ekstremt små marginer i denne idretten, sa 27-åringen til NTB i pressesonen.
Vukicevic endte sist i sitt heat. Kun de to beste var sikret direktebillett til finalen senere fredag. Det betyr at mesterskapet er over for hekkeløperen.
– Det var definitivt ikke slik jeg hadde tenkt meg. Jeg så for meg at jeg skulle til finale i dag. Det var det jeg hadde drømt om og det jeg hadde håpet på. Jeg følte også det var realistisk.
– Hva gjør du galt?
– Jeg gjør noen feil, slår noen hekker og kommer ut av balanse. Det er synd at det skjer i en semifinale i EM. Jeg får ta med meg at jeg løper 13,71 i et elendig løp. Nå er fokuset å ta VM-kravet i løpet av de neste månedene, avslutter han til NTB.
Franske Pascal Martinot-Lagarde var best av samtlige i heatet med 13,32.
Vladimir Vukicevic spådde på forhånd at han måtte sette personlig rekord med god margin for å ta seg videre til finale. Hans personlig beste er 13,54 fra Amsterdam i 2016.
(©NTB)
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.
Mandag 10. desember 2018
SPRES: Mens De gule vestene fortsetter sine protester i Frankrike, sprer bevegelsen seg. – De har blåst liv i Basra-protester, sier irakisk analytiker.
Mandag 10. desember 2018
BARNEFRI: Fødselsraten i 2017 var den laveste som er målt. I 2018 ligger vi an til sette ny bunnrekord.
Mandag 10. desember 2018
• «Kanskje må vi søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i disse debattene.» Setningen er hentet ut av en klage til Kringkastingsrådet på programleder for NRKs «Debatten» Fredrik Solvang. Solvang og andre profilerte journalister...
Lørdag 8. desember 2018
Debatt: Hvorfor venstresida bør begynne å argumentere, og det litt brennkvikt.