Fredag 10. august 2018
Roth tre hundredeler fra finale
Thomas Roth spurtet godt, men kom noen centimeter for sent til å sikre seg finaleplass på 800 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Publisert: 10 August 20:12
Thomas Roth spurtet godt, men kom noen centimeter for sent til å sikre seg finaleplass på 800 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Roth fikk til en god avslutning på sitt semifinaleheat, men hadde fem løpere foran seg på målstreken. Hadde kan knepet femteplassen, hadde det blitt finalebillett på tid.
– Hadde jeg startet spurten tidligere, hadde jeg vært i finalen nå. Jeg bommet rett og slett på taktikken og ble stengt inne. Det er min skyld, sa en skuffet Roth til NTB etter målgang.
Roth fikk tiden 1.46,60. Det var ett tidel raskere enn i forsøket.
Ull/Kisa-løperen ergret seg over at han ble stengt inn i feltet helt til bare hundre meter gjensto fredag.
– Jeg vet jo at det er en risiko for å bli stengt inne, men det er sånt en håper ikke skal skje. I ettertid burde jeg nok vært mer offensiv.
– De kom veldig på meg fra 600 meter og jeg fikk ikke startet spurten skikkelig før det gjenstod 70-80 meter. Hadde jeg fått ti meter ekstra, ville jeg stått i finalen, tilføyde han til NTB.
Norges andre deltaker på 800 meter, Markus Einan, røk ut i forsøket.
(©NTB)
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.
Mandag 10. desember 2018
SPRES: Mens De gule vestene fortsetter sine protester i Frankrike, sprer bevegelsen seg. – De har blåst liv i Basra-protester, sier irakisk analytiker.
Mandag 10. desember 2018
BARNEFRI: Fødselsraten i 2017 var den laveste som er målt. I 2018 ligger vi an til sette ny bunnrekord.
Mandag 10. desember 2018
• «Kanskje må vi søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i disse debattene.» Setningen er hentet ut av en klage til Kringkastingsrådet på programleder for NRKs «Debatten» Fredrik Solvang. Solvang og andre profilerte journalister...
Lørdag 8. desember 2018
Debatt: Hvorfor venstresida bør begynne å argumentere, og det litt brennkvikt.