Torsdag 28. juni 2018
Tunisia med historisk VM-mål og etterlengtet seier
Da Fakhreddine Ben Youssef utlignet for Tunisia i 2-1-seieren over Panama, var det mål nummer 2500 i fotball-VMs historie.
Publisert: 28 Juni 22:38
Da Fakhreddine Ben Youssef utlignet for Tunisia i 2-1-seieren over Panama, var det mål nummer 2500 i fotball-VMs historie.
Franske Lucien Laurent scoret det første i 1930, Nederlands Rob Rensenbrink nummer 1000 i 1978, Argentinas Claudio Caniggia nummer 1500 i 1994 og Sveriges Marcus Allbäck nummer 2000 for 12 år siden.
Selv om målet til Ben Youssef fem minutter etter pause var en milepæl og en artig kuriositet for dem som er opptatt av statistikk og tall, så var den ikke veldig avgjørende.
Det var heller ikke 2-1-scoringen til Tunisia ved Wahbi Khazri i det 66. minutt, men i Tunisia var landets første VM-seier siden 1978 svært velkommen.
– Det var en velfortjent seier. Da vi kom i en så tøff gruppe, visste vi at det beste vi kunne håpe på var å bli nummer tre, sa Tunisias landslagssjef Nabil Maaloul.
Både Tunisia og Panama var allerede slått ut av mesterskapet etter de to første kampene mot England og Belgia, og kampen var uinteressant med tanke på det som skjer senere i mesterskapet.
For lagene som deltok handlet det derimot om mer enn tørre fakta og poeng. Det handlet om ære og om å vise seg fram for sine egne både på tribunen og i hjemlandet.

JubelDerfor jublet Panama stort da laget tok ledelsen og scoret sitt annet mål i mesterskapet 33 minutter inn i 1. omgang.
José Luis Rodríguez smelte i vei et skudd med venstrefoten fra rundt 20 meter som skiftet retning via Yassine Meriah, og dermed var Tunisias tredjekeeper Aymen Mathlouthi satt ut av spill. Meriah ble strengt bokført med selvmål i det som var Panamas første mulighet i kampen.
Selvmålet til Meriah var for øvrig det 50. i VM-historien. Dermed ble det også det et mål for statistikerne.
Tunisia var det klart beste laget i 1. omgang, selv om Panama løftet seg etter scoringen. Tunisia hadde tre-fire fine sjanser som det kunne ha blitt mål på.

FortjentDet nevnte 1-1-målet kom fem minutter ut 2. omgang. Tunisia utspilte Panama etter alle kunstens regler, og Fakhreddine Ben Youssef scoret enkelt og umarkert fra kloss hold.
Utligningen var fortjent, og det var det også da Tunisia tok ledelsen ved Wahbi Khazri. Tunisia hadde ikke vunnet på sine 13 siste kamper i VM-sluttspill og hadde tapt de fire siste. Sist gang Tunisia vant en VM-kamp var i 1978. Da ble Mexico slått 3-1. Den triste statistikken blir litt mindre trist etter 2-1-seieren over Panama.
Tunisia stilte for øvrig med sin tredje keeper i VM. Aymen Mathlouthi var eneste friske målvakt etter at Mouez Hassen ble skadd i åpningskampen og Farouk Ben Mustapha på trening denne uken. På overtid ble han liggende nede, og Tunisia kunne blitt nødt til å sette en utespiller i mål, men det slapp laget iallfall.
Panama tapte 0-3 for Belgia og 1-6 for England. 1-2-tapet på Mordovia Arena i byen Saransk 520 mil øst for Moskva gjorde at VM-debutanten med fire millioner innbyggere endte uten poeng. Panama tapte også for Norge i oppkjøringen til mesterskapet.
(©NTB)
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.
Tirsdag 10. desember 2019
• Mange pustet lettet ut da det i går ble klart at Vy Tog skal drifte Bergen-strekningene. For Vys del må det også være en lettelse at selskapet fortsatt får drifte en lengre togstrekning i Norge. Hadde selskapet tapt også dette anbudet,...
Mandag 9. desember 2019
I dag blir det klart om Cissi Wallin hadde lov til å navngi sin påståtte overgriper til 30.000 følgere. Advokat Jon Wessel-Aas råder kvinner til å begrense hvor mange de betror seg til.
Mandag 9. desember 2019
URO: Dødstallene stiger i konflikten i Irak. Midtøstenforsker Knut S. Vikør sier at den lederløse protestbevegelsen kan gå i ulike retninger.
Mandag 9. desember 2019
Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.
Mandag 9. desember 2019
• Regjeringens forslag til ny medie­lov, som ble lagt fram tirsdag, innebærer en ny radikalt ny organisering av mediestøtta: Sju fagfolk skal forvalte drøyt 430 millioner kroner uten innblanding fra verken politikere eller bransjen selv.
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.