Lørdag 23. juni 2018
Fransk prest slo baby under dåp
En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.
Publisert: 23 Juni 02:27
En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.
Videoen ble lagt ut på sosiale medier, der den vakte kraftig fordømmelse.
I videoen kan man høre at forsamlingen gisper når den 89 år gamle presten klasker til babyen han holder. Like før hadde han bedt babyen om å «være stille». Få sekunder senere smekker presten igjen til dåpsbarnet.
Foreldrene er tydelig sjokkert, og de klarte etter hvert å frigjøre barnet fra prestens grep i kirken i Champeaux, rundt fem mil sørøst for Paris.
– Tapet av selvbeherskelse kan tilskrives at den eldre presten er sliten, men det er ingen unnskyldning, sier bispedømmet i Meaux, som presten tilhører, i en uttalelse.
Presten kommer inntil videre verken til å få lede gudstjenester eller holde dåp- eller bryllupsseremonier, heter det videre.
– Barnet vrælte, og jeg var nødt til å snu hodet hans slik at jeg kunne helle vannet. Jeg sa «vær stille», men han ville ikke roe seg, sier presten til radiostasjonen France info fredag.
– Det var noe midt imellom et kjærtegn og et lite klask. Jeg prøvde å roe ham ned, jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjøre, sier den 89 år gamle presten videre.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.