Torsdag 14. juni 2018
Ny dansk seier i Sveits, Porte viste muskler
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.
Publisert: 14 Juni 17:33
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.
Det ble utbryternes dag på den 186 kilometer lange etappen fra Fiesch til Gommiswald. En gruppe på seks ryttere lå lenge i front, og på de siste kilometerne hadde Sunweb-rytter Kragh Andersen mest krefter.
Dansken kom alene til mål og kunne juble for karrierens første store seier.
– Dette føles uvirkelig. Jeg hadde ikke ventet dette da jeg våknet i dag tidlig. Jeg er kjempeglad og takknemlig for at laget ga meg muligheten til å gå i brudd. Det var en lettelse at jeg vant, sa seierherren etter målgang.
– Jeg måtte grave dypt på slutten. Heldigvis hadde jeg gode bein. Hele dagen var kjempehard, og dette var egentlig ingen etappe for meg, tilføyde han.
Katusha-rytter Nathan Haas fulgte nærmest den glade dansken, mens den spanske Bahrain-Merida-rytteren Gorka Izagirre ble tredjemann.
Sammenlagtleder Richie Porte viste i den siste korte stigningen før mål at han mener alvor i årets Tour de Suisse. Australieren satte opp et drepende tempo ingen av de øvrige sammenlagtkandidatene klarte å kopiere.
I mål var BMC-stjernen nummer fire. Feltet med de øvrige kanonene fulgte 12 sekunder deretter.
Porte økte dermed ledelsen sammenlagt til 32 sekunder. Nærmest følger fortsatt nederlandske Wilco Kelderman.
Søren Kragh Andersen tok for øvrig den andre danske etappeseieren i årets Tour de Suisse torsdag. På den fjerde etappen gikk Christopher Juul-Jensen solo mot slutten og tok en meget sterk seier.
Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen var aldri i nærheten av å kunne være med i seierskampen torsdag.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.