Onsdag 16. mai 2018
Nullen sprakk for hjemmesterke Brann
Brann slapp inn mål på hjemmebane for første gang denne sesongen da laget spilte 1-1 mot Haugesund i toppkampen i Eliteserien onsdag.
Publisert: 16 Mai 20:37
Brann slapp inn mål på hjemmebane for første gang denne sesongen da laget spilte 1-1 mot Haugesund i toppkampen i Eliteserien onsdag.
Lars Arne Nilsens mannskap har vært suverent hittil denne sesongen, og hadde fortsatt ikke måtte plukke ballen ut av eget nett på Brann stadion før Haugesund kom på besøk på fotballens nasjonaldag.
Bergen-publikummet fikk imidlertid se sesongens første baklengsmål da veteranen Christian Grindheim bredsidet inn 1-0 til gjestene etter 54 minutter, men Kristoffer Barmen reddet ett poeng med sin 1-1-scoring.
– Det var en tett og jevn kamp. Jeg synes Brann var best i 1. omgang uten at de skapte så mye. I starten av 2. omgang synes jeg vi var mye bedre enn Brann, og da fikk vi også målet vårt. Så fikk de et mål ut av ingenting, og etter det ble det stillingskrig. Ser man bak resultatet er ikke 1-1 så galt, sa Grindheim til NTB etter kampen.
Brann-trener Lars Arne Nilsen var ikke fornøyd med perioden etter pause der Haugesund scoret.
– Vi er i utgangspunktet ikke fornøyd med ikke å vinne hjemme. Vi var gode i 1. omgang, men så kom de ut og var best i 20 minutter i 2. omgang. Så får de et mål, og da ble vi litt usikre og utrygge. Vi måtte krige oss inn i kampen og kunne vunnet om vi var litt heldige på slutten, men det er den 20-minuttersperioden i 2. omgang som jeg tenker på, sa han til NTB.

UtlignetDet var gjestene som gikk i føringen da David Akintola drev fremover på høyrekanten, før han slo inn mot Frederik Gytkjær. Dansken hoppet elegant over ballen, og bak kom Grindheim som kaldt og rolig satte inn ledermålet.
Hjemmelaget virket noe rystet etter et sjeldent baklengs på hjemmebane, men slo tilbake ved Kristoffer Barmen etter 70 minutter.
Et strålende raid av Gilbert Koomson på høyre endte i et like strålende innlegg som fant Barmen på bakre stolpe. Han headet ballen i mål til 1-1, og hjemmelaget presset på for et vinnermål i sluttminuttene.
Azar Karadas ble kastet inn mot slutten for å tilføre Brann-laget ytterligere fysisk kraft, men veteranspissen klarte kun å pådra seg et gult kort for munnbruk.

Acosta-sjanseBismar Acosta fikk muligheten til å sende Brann-fansen til himmels etter 86 minutter da han kom på ballen på bakre stolpe, men FKH-keeper Per Kristian Bråtveit var patent og slo til corner.
Vertene fortsatte å presse gjestene bakover i banen på overtid, og kaptein Vito Wormgoor fikk muligheten på volley, men hans avslutning snek seg på feil side av stolpen sett med Brann-øyne.
Til slutt red FKH stormen av, og resultatet gjør at gjestene ligger på fjerdeplass med 18 poeng mens Brann fortsatt topper Eliteserien.
Laget har 26 poeng, og det er nå fem poeng ned til Rosenborg som slo Lillestrøm 3-0 hjemme.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.