Torsdag 26. april 2018
Nadal enkelt til kvartfinale i Barcelona
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Publisert: 26 April 21:45
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Den spanske gruskongen forbedret sin verdensrekord til 40 strake settseirer på favorittunderlaget.
Nadal vant i helgen sin 11. tittel i Monte Carlo Masters, og denne uken prøver han å vinne Barcelona Open for 11. gang. Han måtte slite litt mot Roberto Carballes i sin første kamp, men torsdag var han fullstendig overlegen.
– Jeg gikk på banen overbevist om at jeg kunne spille mye bedre enn jeg gjorde i går, og slik ble det, sa Nadal, som fra 1-1 i første sett vant ni game på rad.
Nadal har vunnet 11 av 12 kamper denne sesongen. Det eneste tapet kom i Australian Open i januar, da han måtte trekke seg på grunn av skade.

LegendeNeste hinder blir slovakiske Martin Klizan, som slo ut Feliciano López i strake sett.
– Rafael er en legende, og han gir inntrykk av at han er uslåelig på grus. Likevel er også han et menneske, og intet menneske er uslåelig, sa useedede Klizan.
– Det var heldig for meg at kampen mot Feliciano gikk raskt, for nå har jeg spilt mange dager på rad uten hvile.
Grigor Dimitrov er også i kvartfinale etter en thriller mot Malek Jaziri. Bulgareren vant 7-5, 3-6, 7-6 (10-8) og fikk revansj for nederlaget mot tunisieren i Dubai i februar.

Matchballer2.-seedede Dimitrov misbrukte tre matchballer og Jaziri to før favoritten avgjorde kampen på sin fjerde.
– Det var vilt, men det føles godt å vinne. Det er slike kamper som betyr mest for meg, sa Dimitrov.
– Dagene hvor jeg ikke er på topp, men vinner likevel.
Tredjeseedede Dominic Thiem tok sin 12. seier i 15 gruskamper i år med 7-6 (7-5), 6-2 over Jozef Kovalik. De fem høyest seedede i turneringen er alle i kvartfinale.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.