Onsdag 25. april 2018
USA hardt ut mot volden i Nicaragua
USA fordømmer volden og undertrykkelsen av folket i Nicaragua etter at 27 mennesker har blitt drept i protester og sammenstøt den siste uken.
Publisert: 25 April 04:15
USA fordømmer volden og undertrykkelsen av folket i Nicaragua etter at 27 mennesker har blitt drept i protester og sammenstøt den siste uken.
Protestene mot Nicaraguas president Daniel Ortega fortsatte mandag, til tross for at han har innfridd demonstrantenes krav og trukket tilbake en omstridt reform.
27 mennesker er drept i sammenstøt mellom demonstranter, politifolk og unge motdemonstranter fra Sandinistpartiet den siste uka.

USA fordømmer– Den forferdelige politiske volden politiet og regjeringsvennlige kjeltringer har brukt mot folket i Nicaragua, spesielt universitetsstudenter, har sjokkert det demokratiske internasjonale samfunnet, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.
USA ber om «dialog og støtte for det nicaraguanske folket som lengter etter politisk ytringsfrihet og de ekte demokratiske reformene de virkelig fortjener».
Bakgrunnen for protestene var regjeringens forslag til pensjonsreform, men selv om presidenten trakk denne, fortsatte protestene mandag. Slagordene ble nå rettet mot Ortega og hans kone, Rosario Murillo, som er visepresident. Demonstrantene protesterte blant annet mot parets autoritære lederstil og mot sikkerhetsstyrkenes brutale framferd de siste dagene.

Internasjonale reaksjonerReaksjonene har kommet fra flere hold den siste uken.
FNs menneskerettighetskontor har uttalt at flere av dødsfallene i landet kan ha vært urettmessige og ber om at dødsfallene blir etterforsket.
EU og Vatikanet har bedt om at det blir innledet samtaler for å dempe uroen, mens Den interamerikanske menneskerettighetskommisjon fordømmer dødsfallene og undertrykkelsen.
USA sier de har trukket flere ansatte og deres familier ut av den amerikanske ambassaden i landet.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.