Onsdag 21. februar 2018
Leman brukte hodet og vant skicrossgull
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Publisert: 21 Februar 17:39
Canadiske Brady Leman tok gullet i mennenes skicross i OL. Han vant over sine egne instinkter og holdt konkurrentene bak seg i finalen.
Midt i den tøffe OL-løypa, der flere av deltakerne i onsdagens konkurranse falt så stygt at de havnet på sykehus, overtalte Leman seg selv til å gjøre noe han ellers aldri gjør: Å ta det med ro.
Han bremset ned og prioriterte kontroll framfor fart. Det betalte seg da han tok seg helskinnet gjennom det tøffeste partiet i løypa. I målhenget satte han opp farten og holdt sveitsiske Marc Bischofberger bak seg til mål.
De to andre finalistene, canadiske Kevin Drury og OAR-kjøreren Sergej Ridzik, falt begge tidlig i finalen. Ridzik var først oppe igjen og tok seg i mål til bronseplass.

VanskeligOgså for fire år siden kjørte Leman om OL-medalje, men da falt han i finalen og måtte se Frankrike vinne tredobbelt. At det ble gull i Pyeongchang henger sammen med at han lot hodet trumfe instinktet.
– Det er veldig vanskelig som skikjører. Du har lyst til å gi full gass gjennom hele banen, men det var en seksjon der det ville være dumt. Det var mange stygge fall der, sa Leman.
Han var ikke klar over at to av konkurrentene hadde falt.
– Jeg så en skygge bak meg og skjønte at noen var nær. I nederste del av løypa kjørte jeg som en gal, sa han.

Knall og fallDet ble som vanlig mye dramatikk og knall og fall underveis. Tittelforsvarer Jean-Frederic Chapuis forsvant allerede i kvartfinalen, og beste franskmann denne gang endte på 6.-plass.
Leman og Bischofberger var blant de mange som falt og slo seg under trening. Løypa ble endret noe før rennet for å gjøre den tryggere, men det hjalp lite.
Utslagsrundene ble forsinket av flere fall underveis. Verst gikk det ut over canadiske Chris Del Bosco, som i første utslagsrunde mistet kontroll i et hopp. Han falt tungt på siden og ble liggende urørlig mens førstehjelpere stormet til.
35-åringen greide å løfte en av armene før han ble fraktet til sykehus.
Terence Tchiknavorian fra Frankrike skadet beinet da han falt, mens østerrikske Christoph Wahrstötter hevnet i sikkerhetsnettet etter å ha kollidert med svenske Erik Mobärg.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.