Onsdag 14. februar 2018
Nådeløs Graabak hudflettet OL-byen
Jørgen Graabak mener at Pyeongchang hadde egnet seg best til å arrangere OL-konkurranser i bob og isdans.
Publisert: 14 Februar 12:22
Jørgen Graabak mener at Pyeongchang hadde egnet seg best til å arrangere OL-konkurranser i bob og isdans.
Han var selv en åpenbar medaljekandidat foran onsdagens kombinertkonkurranse med hopp i den lille bakken, men fikk alt ødelagt da han ble sendt utfor under elendige forhold i bakken.
23.-plass etter hopprennet ble til 18.-plass til slutt.
– Jeg har god tid. Jeg skal ikke gå langrenn før i morgen, sa Graabak ironisk mens hans sto i intervjukø etter hoppet sitt.
Det er lett å forstå at Graabak var forbannet. Tonen var skarp også etter rennet.
– Det ble en kjedelig dag og et kjedelig langrenn. Å gå og kikke bort på dem som kjemper om medaljer, det er ikke derfor jeg er her.

Vind og atter vind– Hva tenker du om vindproblematikken?
– Jeg har ikke kikket så nøye på det, men det er kjedelig når enkelte ikke får sjansen til å kjempe om medaljer, og det er ekstra surt når jeg er en av dem selv. Sånn var det denne gangen. Jeg får bare se framover mot storbakken. Det er ikke slik at jeg håper på flaks heller, jeg håper bare å få sjansen.
– Du sa til Adresseavisen i pausen mellom hopprennet og langrennet at Pyeongchang hadde passet best til å arrangere OL i bob og isdans?
– Nå skal jeg hjem på hotellet og spise pizza til den store gullmedalje, og så satser jeg mot neste uke.

Stiller spørsmål– Burde det ikke vært OL her?
– Det er vanskelig for meg å si, men det er kjedelig når man ser at snowboarderne sliter med farten, når alpint avlyser, når skiskyting avlyser, når langrenn blir preget av vind og vi må vente i mange, mange timer. Samtidig ser vi at de fleste har OK forhold og gjør en brukbar konkurranse, samtidig som det er kjedelig at enkelte ikke får sjansen. Men vi ser at det er Frenzel som vinner og Watabe som blir nummer to, og det er Dahlmeier, det er Fourcade og det er Klæbo. De beste vinner stort sett.
– Hva kan du si til de som styrer og har ansvaret?
– Jeg vet ikke hvor mye vits det er i å komme med positive innspill. Den gjengen der får styre sjappa.
– Det er mange som spør om hvorfor IOC kunne komme på å legge OL hit?
Jeg forstår hvorfor man spør. Det gjør jeg. I hvert fall når det er så mye som blir preget av det. Det er dumt.
– Var det lurt å legge OL hit i det hele tatt?
– Jeg vet ikke. Det kommer an hvilken informasjon man har, men det er klart at om man vet at det er slik og likevel legger det hit, da kan det vel ikke berømmes som tidenes beslutning, sa Graabak, som ganske enkelt satte ord på det mange tenker i OL-byen i disse dager.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
Å motta saklig kritikk inngår i jobben min som journalist. Men det som skjedde våren 2018, var noe helt annet. Å utsettes for en mobb er ufyselig. Å utsettes for hat er forferdelig. Å mobbes av ukjente mennesker som...
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.