Torsdag 18. januar 2018
Nedsnødde hoppjenter blåste vekk
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
Publisert: 18 Januar 12:16
Værgudene viste seg fra en umulig side i Zao. Hoppjentenes kvalifisering blåste vekk og snødde bort.
– Vind og våt snø. Bra kvaliken ble flyttet til renndagen, sier Maren Lundby til NTB.
Hun slapp bare til i ett treningshopp. Da landet Kolbukameratene-hopperen på svake 83,5 meter. Det holdt bare til niendeplass, men forholdene må ta skylden for Bøverbru-jentas tamme lengde.
– Det ser ikke pent ut i bakken når hele Stillehavet kommer innover her, sier Lundby videre om de elendige værforholdene.
Heller ikke den japanske superstjernen Sara Takanashi imponerte. Hun hoppet 86 meter og var bare sjette best i treningsomgangen.

Mork-comebackDen andre treningsomgangen ble avbrutt før de beste satte utfor, mens kvalifiseringen deretter ble utsatt til renndag fredag.
Silje Opseth var nummer 16 i første treningsomgang. Anna Odine Strøm fulgte på plassen bak. De hoppet henholdsvis 84,5 og 83,5 fra tre avsatser høyere opp enn Lundby.
Friskmeldte Anniken Mork landet på 69,5 meter og var bare nummer 43. Mork var den eneste av de norske hopperne som rakk å sette utfor i den andre treningsomgangen. Da ble lengden svake 60,5 meter, men under umulige forhold.
Mork har fått store deler av sesongen ødelagt av hjernerystelse.

OL-håpDet er tre verdenscuprenn i japanske Zao. To individuelle og én lagkonkurranse.
Rennene vil også avgjøre om Opseth og Strøm kommer inn på OL-kvoten. De er noen få rankingpoeng unna plass på OL-laget sammen med verdenscupleder Maren Lundby.
Opseth trenger trolig to plasseringer rundt 15.-plass, Strøm enda litt bedre resultater.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.