Onsdag 3. januar 2018
Somaliske al-Shabaab har drept fem angivelige spioner
Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab sier den har drept fem menn som var anklaget for å ha spionert for somaliske, kenyanske og etiopiske myndigheter.
Publisert: 03 Januar 12:26
Den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab sier den har drept fem menn som var anklaget for å ha spionert for somaliske, kenyanske og etiopiske myndigheter.
Nyheten ble onsdag kunngjort på al-Shabaabs radiostasjon Andalus.
De fem ble ifølge øyenvitner bundet til stolper på en offentlig plass i byen Kuntuwarey i regionen Lower Shabelle tirsdag kveld før de ble skutt av maskerte menn. Før dette leste en selverklært dommer opp dommen foran en folkemengde.
Al-Shabaab kjemper for å innføre et strengt islamistisk styre i Somalia, men har de siste årene mistet territorium. Gruppa har erklært lojalitet til al-Qaida, og den gjennomfører med jevne mellomrom svært blodige terrorangrep, spesielt i hovedstaden Mogadishu.
Al-Shabaab har også gjennomført flere angrep i Kenya, og onsdag opplyste kenyanske myndigheter at fem politifolk er drept i regionen Mandera nord i landet, og at det er mistanke om at al-Shabaab står bak.
Politifolkene befant seg i et kjøretøy da de ble angrepet tirsdag kveld. Flere andre politifolk ble såret, opplyser den regionale tjenestemannen Mohamud Saleh.
Mandera ligger like ved grensen til Somalia og Etiopia.
Kenya har utplassert styrker i Somalia for å kjempe mot al-Shabaab.
USA har trappet opp droneangrepene mot al-Shabaab etter at Donald Trump ble president. I fjor gjennomførte amerikanske styrker over 30 droneangrep i Somalia.
Ifølge USAs Afrika-kommando ble to medlemmer av al-Shabaab drept i et luftangrep 50 kilometer vest for Mogadishu tirsdag.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.