Onsdag 3. januar 2018
Shiffrin lekte med konkurrentene i Zagreb
Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.
Publisert: 03 Januar 20:34
Amerikanske Mikaela Shiffrin var i egen klasse og kjørte inn til sesongens sjuende verdenscupseier i slalåmrennet i Zagreb onsdag.
Den amerikanske verdenscuplederen ledet suverent etter første omgang og var aldri i nærheten av å rote bort gigantforspranget på halvannet sekund da det hele skulle avgjøres.
Nærmest Shiffrin fulgte sveitsiske Wendy Holdener. Hun var slått med ett sekund og 59 hundredeler etter to omganger. Svenske Frida Hansdotter ble nummer tre.
Med seieren økte amerikanske Shiffrin ledelsen i verdenscupen sammenlagt betraktelig. Den amerikanske jenta har framstått som verdens klart mest allsidige og beste alpinist denne sesongen.
Fortsetter hun på samme måte vil hun ende sesongen på 2567 poeng i verdenscupen. Det er langt mer enn den tidligere rekordnoteringen til slovenske Tina Maze.
– Jeg vet ikke om jeg noen gang vil klare å oppnå det, men det er et av mine mål, sa Shiffrin.
– Jeg har mye respekt for den sesongen Maze presterte den gangen, med så mange poeng. Den var utrolig. En del av meg håper rekorden aldri blir slått, for hun skal definitivt huskes som en av historiens beste alpinister, tilføyde hun.
Maren Skjøld var 3,95 sekunder bak den suverene amerikanske lederen etter første omgang. Det ga plass i annen omgang som 26. beste jente. I annen omgang manøvrerte Skjøld seg gjennom løypa i den kroatiske hovedstaden uten de store feilene. Farten var likevel ikke høy nok til å avansere mye på resultatlistene.
Skjøld endte til slutt på 25.-plass.
Nina Haver-Løseth fikk problemer og kjørte ut allerede før første mellomtid i første omgang. Samme skjebne led Mina Fürst Holtmann, Kristine Gjelsten Haugen og Kristin Lysdahl.
Dermed ble det ingen stor dag for de norske alpinistene i Kroatia.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.