Tirsdag 20. juni 2017
Vil etablere feministmoské i Oslo
I en planlagt moské i Oslo skal kvinner kunne lede menn i bønn, og kvinner og menn skal få be i samme rom.
Publisert: 20 Juni 07:30
I en planlagt moské i Oslo skal kvinner kunne lede menn i bønn, og kvinner og menn skal få be i samme rom.
Moskeen skal ligge sentralt i Oslo og skal hete Masjid Al-Nisa, som betyr kvinnelig moské, skriver Vårt Land.
– Jeg vil starte en feministisk moské der kvinner har like mye plass som menn. Både menn og kvinner skal få lov til å lede bønn, og alle kjønn skal kunne be i samme rom, side om side, sier initiativtaker Thee Yezen Al-Obaide til avisen.
Gjennom organisasjonen Skeiv Verden har han dannet et uformelt nettverk for homofile muslimer i Norge.
– Moskeen skal være et sted som er åpent for alle som føler at de ikke passer inn i vanlige moskeer. Kvinner, menn, transpersoner, homofile, heterofile – alle vil være velkomne, sier han.
Han mener at kvinners rolle bør være synligere, og at kvinner er en naturlig del av beslutningstaking på alle nivåer.
– Vi må gi kvinnene mikrofonen. De kan snakke for seg selv, slår Al-Obaide fast.
Han sier prosjektet er i oppstartsfasen, men han regner med å være i gang innen ett års tid.
Sist fredag åpnet en ny, åpen moské i Berlin. Her fikk blant annet kvinner og menn be side om side. Initiativtakerne i Berlin er sterkt kritisert i enkelte muslimske miljøer, og fredagens åpning var derfor under streng politibevoktning.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.