Søndag 22. januar 2017
– Gambias ekspresident plyndret statskassen før han dro
Banjul (NTB-AP): Gambias avgåtte leder Yahya Jammeh tømte statskassen og tok med seg en rekke luksusbiler idet han forlot landet, hevder en rådgiver til landets nye president.
Publisert: 22 Januar 22:58
Jammeh forlot Gambia med et transportfly lørdag. Det skjedde etter at flere vestafrikanske land truet med militær intervensjon hvis han ikke gikk av. I løpet av sine siste uker ved makten skal han ha stjålet millioner av dollar.
– Gambia er i økonomisk krise. Statskassen er nærmest tom. Det er et faktum, sier Mai Ahmad Fatty, rådgiver for Gambias nye president Adama Barrow.
Både Barrow og Fatty befant seg søndag fortsatt i nabolandet Senegal i påvente av å kunne reise hjem.
Ifølge Fatty har Jammeh stjålet over 11,4 millioner dollar, om lag 96 millioner kroner, fra statskassen bare i løpet av de to siste ukene. Han sier at den nye regjeringen beklager situasjonen, og at den vil sørge for å hindre at flere av Jammehs eiendeler forsvinner ut av Gambia. Men den største skaden ser ut til å ha skjedd ettersom det er liten mulighet til å få verdiene tilbake.
Jammeh befinner seg nå i Ekvatorial-Guinea, som siden 1979 har vært styrt av samme leder. Selv hadde han styrt Gambia i 22 år da han i desember tapte valget mot Barrow. (©NTB)
Torsdag 14. november 2019
BRUDD: Bolivias høyreradikale bruker kuppet mot Evo Morales til å sikre både Bibelen og businessinteresser. Urfolksgrupper lover kamp mot makt­overtakelsen.
Torsdag 14. november 2019
BRUDD: Bolivias høyreradikale bruker kuppet mot Evo Morales til å sikre både Bibelen og businessinteresser. Urfolksgrupper lover kamp mot makt­overtakelsen.
Torsdag 14. november 2019
Bare en knapp promille av befolkningen har meldt seg på «Hele Norge leser». Anne-Kari Bratten i Spekter, som er samarbeidspartner for kampanjen, har selv valgt å ligge unna.
Torsdag 14. november 2019
• Det har vist seg svært vanskelig å øke skattene for de inntektsgruppene som skatteutformerne selv tilhører. Når det politiske liv i stadig større grad domineres av høytlønte, skal det svært bevisste politiske grep til for å hindre at...
Torsdag 14. november 2019
NY TID: Linn Herning har lenge vært bekymret for utviklingen av offentlig sektor. Først etter at hun ble alvorlig sjuk, ble hun ordentlig redd for at velferdsstaten ikke alltid kommer til å redde henne.
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...