Onsdag 2. november 2016
Tenåringsjenter i retten for homofili i Marokko
Rabat (NTB-AFP): To tenåringsjenter stilles for retten i Marokko etter at de kysset og klemte hverandre på et hustak i Marrakech i forrige uke, ifølge en menneskerettsgruppe.
Publisert: 02 November 20:29
Politiet pågrep 16 år gamle Sanaa og 17 år gamle Hajar forrige torsdag, opplyser aktivisten Omar Arbib i Den marokkanske menneskerettighetsforeningen.
– De ble oppdaget mens de kysset og klemte på et hustak i distriktet Hay Mohammadi, sier Arbib til nyhetsbyrået AFP onsdag.
– Noen fotograferte dem og sendte bildet til familien, som informerte politiet, tilføyer han.
Jentene ble pågrepet samme dag og må ifølge Arbib møte i retten allerede fredag denne uka. De er tiltalt for «uanstendige og unaturlige handlinger med et individ av samme kjønn», en anklage fra artikkel 489 i den marokkanske straffeloven.
Den marokkanske menneskerettighetsforeningen har oppnevnt en advokat som skal forsvare tenåringene. Hvis de blir kjent skyldig, kan de ble dømt til fengsel i mellom seks måneder og tre år. Arbib krever at de to jentene løslates umiddelbart, og at loven de er anklaget for å ha brutt, avskaffes. (©NTB)
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.