Tirsdag 16. desember 2014
Kronekursen kraftig ned
Oslo (NTB): Kronekursen stuper tirsdag. Euroen, dollaren og pundet blir alle dyrere.
Publisert: 16 Desember 14:37
Euroen steg til en topp på 9,86 kroner like rundt klokka 13.10 tirsdag, en økning på nesten 60 øre fra åpning. Deretter styrket krona seg noe igjen, og en time senere lå euroen på 9,56.
Dollaren og pundet fulgte samme utvikling, opp henholdsvis 2,1 prosent og 2,7 prosent fra åpning da klokka passerte 14.25.
Sjeføkonom Erik Bruce i Nordea sier han ikke frykter noen kollaps i kronekursen. Han spår at Norges Bank ikke vil foreta seg noe med det første, og påpeker at sentralbanken tidligere har uttalt at en svak kronekurs kan fungere som en slags «sikkerhetsventil».
Hvis svekkelsen av kronekursen blir mer langvarig, kan det imidlertid påvirke Norges Banks vurderinger under neste rentemøte i mars, mener Bruce.
Sjeføkonom Bjørn-Roger Wilhelmsen i hedgefondet Nordkinn Asset Management sier på sin side til Dagens Næringsliv at det er snakk om en «total kollaps» i kronekursen. (©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.