Tirsdag 4. november 2014
Krigsveteran Annæus Schjødt er død
Oslo (NTB): Krigshelten og høyesterettsadvokaten Annæus Schjødt er død, 94 år gammel.
Publisert: 04 November 16:52
Schjødt ble født i 1920. Han tjenestegjorde som Spitfire-flyger under andre verdenskrig.
Fra 1951 var han partner i farens advokatfirma og hadde en rekke profilerte saker i løpet sin karriere. Blant annet forsvarte han den israelske etterretningsagenten Sylvia Rafael i høyesterettssaken etter drapet på den marokkanske kelneren Ahmed Bouchikhi på Lillehammer i 1973, ifølge Store Norske Leksikon. De to ble senere gift.
I sommer deltok Schjødt på 70-årsmarkeringen av D-dagen i Normandie i Frankrike, der han ble hedret for sin innsats sammen med seks andre norske veteraner.
– Schjødt fulgte med helt til det siste. Han så med skepsis på at hans eget fag ble stadig mer børs og mindre og mindre katedral. Han likte det slett ikke, men visste for mye om livet til å la uhåndterlige samfunnsstrømmer formørke tilværelsen, skriver Harald Stanghelle i Aftenposten i et minneord. (©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.