Tirsdag 27. mai 2014
Rekordmange meldinger om flåttsykdom
Oslo (NTB): Rekordmange personer har meldt om sykdom som følge av flåttbitt hittil i år.
Publisert: 27 Mai 00:38
Ifølge Meldesystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ble det totalt meldt inn 146 tilfeller fra januar til april i år. På samme tid i fjor var det 40 meldinger, skriver Aftenposten som viser til en artikkel i fagbladet Journalen.
Bare i de fire fylkene Oslo, Akershus, Vestfold og Rogaland økte tallet fra 9 til 93 tilfeller i årets fire første måneder.
Randi Ekeland som er leder ved nasjonal kompetansetjeneste for flåttbåren sykdom, mener varm og tidlig vår kan være en av årsakene til den store økningen.
– Det kan også hende at melderutinene er endret, sier hun.
De siste årene har antall meldte tilfeller av den flåttbårne infeksjonssykdommen borreliose vært relativt stabilt, med 346 meldte tilfeller i toppåret 2008. I fjor ble det meldt inn 316 tilfeller. (©NTB)
Lørdag 9. november 2019
SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Lørdag 9. november 2019
KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.
Lørdag 9. november 2019
Striden rundt kulturredaktør Eivind Røssaak i 1996–97 handlet egentlig om andre ting enn hva som sto i avisa, mener tidligere Klassekampen- redaktør Paul Bjerke.
Lørdag 9. november 2019
• Morgenbladet trykket i går en nyhetssak og en kommentarartikkel av avisas kulturredaktør Ane Farsethås, som forsøker å finne en rød tråd mellom høyst ulike saker vi har publisert den siste tida: den svenske skribenten Jesus Alcalás essay...
Lørdag 9. november 2019
Heidundrende: Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi er vanskelig å legge fra seg – og et mørkt portrett av kunstneren som ung egoist.
Fredag 8. november 2019
SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.
Fredag 8. november 2019
Resetts bruk av anonyme skribenter gjør at redaktør Helge Lurås ikke har fått innpass i Norsk Redaktør­forening.
Fredag 8. november 2019
PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Fredag 8. november 2019
• Demokratene har for første gang på over 20 år vunnet full kontroll i delstatsforsamlingen i Virginia. I nabostaten Kentucky kan de få guvernøren. Demokratenes kandidat Andy Beshear oppnådde 49,2 prosent, mens republikanernes Matt Bevin...
Torsdag 7. november 2019
I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.