Tirsdag 27. mai 2014
Rekordmange meldinger om flåttsykdom
Oslo (NTB): Rekordmange personer har meldt om sykdom som følge av flåttbitt hittil i år.
Publisert: 27 Mai 00:38
Ifølge Meldesystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ble det totalt meldt inn 146 tilfeller fra januar til april i år. På samme tid i fjor var det 40 meldinger, skriver Aftenposten som viser til en artikkel i fagbladet Journalen.
Bare i de fire fylkene Oslo, Akershus, Vestfold og Rogaland økte tallet fra 9 til 93 tilfeller i årets fire første måneder.
Randi Ekeland som er leder ved nasjonal kompetansetjeneste for flåttbåren sykdom, mener varm og tidlig vår kan være en av årsakene til den store økningen.
– Det kan også hende at melderutinene er endret, sier hun.
De siste årene har antall meldte tilfeller av den flåttbårne infeksjonssykdommen borreliose vært relativt stabilt, med 346 meldte tilfeller i toppåret 2008. I fjor ble det meldt inn 316 tilfeller. (©NTB)
Mandag 21. oktober 2019
I forrige uke viste Mette-Marit fram norsk litteratur i Frankfurt. Tyskland-kjenner Karsten Aase-Nilsen mener forfatterne kan ha kommet i skyggen av blitz­regnet – selv om det også har dryppet på klokkeren.
Mandag 21. oktober 2019
• Foran det avgjørende møtet i det britiske parlamentet lørdag så det ut som om statsminister Boris Johnson var i ferd med å skaffe seg et knapt flertall for utmeldingsavtalen med EU. Det konservative partiet sto samlet bak ham, og...
Mandag 21. oktober 2019
OPPGITTE: Lokale Abid Raja-støttespillere reagerer på behandlingen han får av regjeringspartnerne Høyre, Frp og KrF.
Mandag 21. oktober 2019
TAPTE: Istedenfor å stemme over statsminister Boris Johnsons brexit-avtale på lørdag utsatte parlamentet avstemningen. Britene fortsetter jakta på en vei ut av labyrinten.
Lørdag 19. oktober 2019
• Bare 33 prosent av LOs medlemmer stemte på Arbeiderpartiet i årets lokalvalg. Det er et svært dårlig tall for partiet, som viser at en av de viktigste grunnene til dårlige valgresultatet – på 24,8 prosent – var at Ap mistet oppslutning...
Lørdag 19. oktober 2019
MAKT: Venstre­sidas Evo Morales har overlevd høyrebølgen i Latin-Amerika. Nå ligger han an til å vinne sin fjerde periode.
Lørdag 19. oktober 2019
Lunken kaffe, rare intervjuspørsmål og kaos på hotellrommet: Klassekampen fulgte forfatter Lotta Elstad gjennom en dag på bokmessa i Frankfurt.
Lørdag 19. oktober 2019
TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Lørdag 19. oktober 2019
Guffent: I Matias Faldbakkens nye roman går en atal leir­kladd amok i Bygde-Norge. Kan det være et bilde på vår tid?
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.