Lørdag 13. januar 2018
Friski: Sterk Killi-triumf i Snowmass
Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.
Publisert: 13 Januar 22:56
Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.
– Dette er ganske sykt. Siste trening før rennet var ikke så bra, men jeg klarte å sette sammen et bra «run» i konkurransen. Det kjennes kjempebra å vinne, sier Killi til NTB.
20-åringen viser god form en knapp måned før OL i Pyeongchang. Lørdag slo hun til med 91,60 poeng og seier i Snowmass. Voisin endte på 89,00, mens Atkin hadde 87,80.
– Dette gir meg selvtillit før Pyeongchang, helt klart. Samtidig vet jeg at jeg har ting å jobbe med før OL, sier Killi.

Dahl og Bråten på pallenTiril Sjåstad Christiansen ble nest best av de norske friskierne med sin 15.-plass, mens Sandra Eie ble nummer 28. Ingen av de to kom til finalen.
På herresiden var det også strålende norsk innsats. Ferdinand Dahl (94,60 poeng) ble kun slått av sveitseren Andri Ragletti. Øystein Bråten ble treer, kun 0,40 poeng bak landsmannen Dahl. Ragletti endte på 95,00 poeng.
– Tre pallplasser av seks mulige! Det er kjempeartig. Det kjennes som om at alle på laget har muligheten til å vinne når det stemmer i konkurranse, sier Killi.
Christian Nummedal (37.-plass), Eirik Sæterøy (63.) og Felix Stridsberg-Usterud (69.) tok seg ikke til finale i Snowmass.

KriblingJohanne Killi har programmet klart før OL.
– Den neste uken blir vi værende i USA. Det blir en del trening og avslapning. Vi forbereder oss til X Games i slutten av måneden. Jeg blir en uke hjemme i Norge etter det, og så drar vi til Sør-Korea, beretter 20-åringen.
– Hvordan er magefølelsen før OL? Kribler det?
– Det har kriblet hele sesongen, svarer hun humrende.
– Men jeg skal prøve å se på det (OL) som en vanlig konkurranse. Nå skal jeg konsentrere meg om å lære noen nye triks før Pyeongchang, sier Killi, som har fokus på å balansere trening og avslapning på en god måte før vinterlekene.

(©NTB)
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk