Lørdag 13. januar 2018
Friski: Sterk Killi-triumf i Snowmass
Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.
Publisert: 13 Januar 22:56
Ingen kunne gjøre noe med Johanne Killi i verdenscuprennet i slopestyle i amerikanske Snowmass. Hun vant foran Maggie Voisin fra USA og briten Isabel Atkin.
– Dette er ganske sykt. Siste trening før rennet var ikke så bra, men jeg klarte å sette sammen et bra «run» i konkurransen. Det kjennes kjempebra å vinne, sier Killi til NTB.
20-åringen viser god form en knapp måned før OL i Pyeongchang. Lørdag slo hun til med 91,60 poeng og seier i Snowmass. Voisin endte på 89,00, mens Atkin hadde 87,80.
– Dette gir meg selvtillit før Pyeongchang, helt klart. Samtidig vet jeg at jeg har ting å jobbe med før OL, sier Killi.

Dahl og Bråten på pallenTiril Sjåstad Christiansen ble nest best av de norske friskierne med sin 15.-plass, mens Sandra Eie ble nummer 28. Ingen av de to kom til finalen.
På herresiden var det også strålende norsk innsats. Ferdinand Dahl (94,60 poeng) ble kun slått av sveitseren Andri Ragletti. Øystein Bråten ble treer, kun 0,40 poeng bak landsmannen Dahl. Ragletti endte på 95,00 poeng.
– Tre pallplasser av seks mulige! Det er kjempeartig. Det kjennes som om at alle på laget har muligheten til å vinne når det stemmer i konkurranse, sier Killi.
Christian Nummedal (37.-plass), Eirik Sæterøy (63.) og Felix Stridsberg-Usterud (69.) tok seg ikke til finale i Snowmass.

KriblingJohanne Killi har programmet klart før OL.
– Den neste uken blir vi værende i USA. Det blir en del trening og avslapning. Vi forbereder oss til X Games i slutten av måneden. Jeg blir en uke hjemme i Norge etter det, og så drar vi til Sør-Korea, beretter 20-åringen.
– Hvordan er magefølelsen før OL? Kribler det?
– Det har kriblet hele sesongen, svarer hun humrende.
– Men jeg skal prøve å se på det (OL) som en vanlig konkurranse. Nå skal jeg konsentrere meg om å lære noen nye triks før Pyeongchang, sier Killi, som har fokus på å balansere trening og avslapning på en god måte før vinterlekene.

(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk