Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Forstaden i sentrum: Brødrene i PNL har erobret hjemlandet Frankrike fra outsiderposisjon. Nå står resten av verden for tur.

Innestemmens triumf

PNL LIVE I PARIS: Her fra Festival Rock en Seine nå i slutten av august, en «rockefestival» som noe overraskende hadde PNL som headliner én av tre kvelder. FOTO: ROCK EN SEINE/FRA ARTISTENS FACEBOOK

Hva er det med den franske rapduoen PNL som gjør at de krysser språkbarrierer, helt inn i norske skolegårder og rapstudioer? Og hvem er de egentlig?

Inch’Allah, Inch’Allah, Inch’Allah / Que Dieu nous pardonne pour nos crasses / Pour notre manque de comprehension. Eller for å ta det på norsk (fritt oversatt): Måtte gud tilgi oss for vår ondskap / For vår manglende forståelse. Ordene uttales som om det var en litt sløv kjærlighetserklæring, over et såre enkelt, nedstrippet akustisk gitarriff, og en enda mer minimalistisk rytmeseksjon. Ordene svømmer tvetydig over med aggresjon og varme følelser, men selve fremførelsen er med en så mild innestemme at det er til å blåses i bakken av, her jeg sitter i stua og både ser og hører den første singelen fra albumet som foreløpig kun omtales kryptisk som La Nouvelle Album.