Onsdag 12. juni 2019
Steinhaus dømmer Norge mot Frankrike
Svært meritterte Bibiana Steinhaus (40) dømmer VM-kampen i fotball mellom Frankrike og Norge i Nice onsdag kveld.
Publisert: 12 Juni 11:32
Svært meritterte Bibiana Steinhaus (40) dømmer VM-kampen i fotball mellom Frankrike og Norge i Nice onsdag kveld.
Hun er i mange år blitt regnet som verdens kanskje beste kvinnelige dommer, og hun har de to siste sesongene dømt i 1. Bundesliga for menn. Hun ble i september 2017 første kvinnelige dommer i en av Europas store ligaer for menn.
Steinhaus har dømt i alle VM- og EM-sluttspill for kvinner siden 2009 og dømte både VM-finalen i 2011 og OL-finalen året etter, begge oppgjør mellom USA og Japan. Hun har også dømt mesterligafinalen for kvinner.
Kampen på Stade de Nice onsdag er utsolgt. Det betyr 35.100 tilskuere.
Arrangøren meldte tirsdag, ved avslutningen av første runde i gruppespillet, at man nå har passert en million solgte billetter for hele VM, og 14 kamper er utsolgt. Det er bare 300.000 usolgte billetter til de resterende kampene.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...