Onsdag 12. juni 2019
Steinhaus dømmer Norge mot Frankrike
Svært meritterte Bibiana Steinhaus (40) dømmer VM-kampen i fotball mellom Frankrike og Norge i Nice onsdag kveld.
Publisert: 12 Juni 11:32
Svært meritterte Bibiana Steinhaus (40) dømmer VM-kampen i fotball mellom Frankrike og Norge i Nice onsdag kveld.
Hun er i mange år blitt regnet som verdens kanskje beste kvinnelige dommer, og hun har de to siste sesongene dømt i 1. Bundesliga for menn. Hun ble i september 2017 første kvinnelige dommer i en av Europas store ligaer for menn.
Steinhaus har dømt i alle VM- og EM-sluttspill for kvinner siden 2009 og dømte både VM-finalen i 2011 og OL-finalen året etter, begge oppgjør mellom USA og Japan. Hun har også dømt mesterligafinalen for kvinner.
Kampen på Stade de Nice onsdag er utsolgt. Det betyr 35.100 tilskuere.
Arrangøren meldte tirsdag, ved avslutningen av første runde i gruppespillet, at man nå har passert en million solgte billetter for hele VM, og 14 kamper er utsolgt. Det er bare 300.000 usolgte billetter til de resterende kampene.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.