Mandag 10. desember 2018
Russisk seriemorder funnet skyldig i til sammen 78 drap
Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.
Publisert: 10 Desember 08:53
Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.
Dommen i den nye rettssaken mot Mikhail Popkov falt i byen Irkutsk i Sibir mandag.
I tillegg til de 56 drapene fant retten det også bevist at han voldtok minst ti av ofrene. Den tidligere politimannen fikk en ny livstidsdom, i tillegg til den han allerede soner.
I en periode på minst 15 år levde Popkov et dobbeltliv. Samtidig som familiefaren jobbet som politimann, drepte han kvinner. Drapene han nå er dømt for, fant sted mellom 1992 og 2007.
De bestialske drapene har gitt Popkov tilnavnet «varulven». Han ble avslørt ved hjelp av DNA-spor, og i 2015 ble han dømt for 22 drap.
Det samlede antallet ofre gjør ham til en av de verste kjente seriemorderne i verden i moderne tid. Med unntak av krigssituasjoner finnes det kun et lite antall drapsmenn med et høyere antall bekreftede ofre.
Popkov skal ha forklart at han hadde til hensikt å drepe prostituerte som han anså for å være umoralske. I en uttalelse fra russisk påtalemyndighet heter det at han har «en sykelig trang til å drepe mennesker».
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.