Mandag 10. desember 2018
Russisk seriemorder funnet skyldig i til sammen 78 drap
Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.
Publisert: 10 Desember 08:53
Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.
Dommen i den nye rettssaken mot Mikhail Popkov falt i byen Irkutsk i Sibir mandag.
I tillegg til de 56 drapene fant retten det også bevist at han voldtok minst ti av ofrene. Den tidligere politimannen fikk en ny livstidsdom, i tillegg til den han allerede soner.
I en periode på minst 15 år levde Popkov et dobbeltliv. Samtidig som familiefaren jobbet som politimann, drepte han kvinner. Drapene han nå er dømt for, fant sted mellom 1992 og 2007.
De bestialske drapene har gitt Popkov tilnavnet «varulven». Han ble avslørt ved hjelp av DNA-spor, og i 2015 ble han dømt for 22 drap.
Det samlede antallet ofre gjør ham til en av de verste kjente seriemorderne i verden i moderne tid. Med unntak av krigssituasjoner finnes det kun et lite antall drapsmenn med et høyere antall bekreftede ofre.
Popkov skal ha forklart at han hadde til hensikt å drepe prostituerte som han anså for å være umoralske. I en uttalelse fra russisk påtalemyndighet heter det at han har «en sykelig trang til å drepe mennesker».
(©NTB)
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.
Torsdag 17. januar 2019
• SVs svenske søsterparti Vänsterpartiet vil fredag stemme avholdende og dermed gi parlamentarisk grunnlag for en ny regjering utgått av Socialdemokraterna og Miljöpartiet med Stefan Löfven som statsminister. Den nye regjeringen går svært...
Torsdag 17. januar 2019
Støtteordningen som skulle lokke Hollywood til Norge, hadde bare norske mottakere i 2018. – Neppe i tråd med intensjonen, sier økonom som utredet ordningen.
Torsdag 17. januar 2019
FÅ FØDSLER: Barn av innvandrere har lavere fruktbarhet enn øvrig befolkning, viser ferske tall. Norsk­pakistanske Umar Ashraf opplever ikke barnepress.
Onsdag 16. januar 2019
BISMAK: Socialdemokraterna fører en selvutslettende strategi, mener rådgiveren til «Sveriges Gerhardsen». – Regjeringsavtalen smaker ikke godt, vedgår kommunalråden i «Sossarnas» bastion.
Onsdag 16. januar 2019
Forfattere som klarer å markedsføre seg selv, trenger ikke tradisjonelle forlag, mener Arne Berggren. Nå går han inn i styret til selvpubliseringstjenesten Boldbooks.
Onsdag 16. januar 2019
• Både Sverige og Norge er i ferd med å få nye regjeringer. I Sverige består regjeringsunderlaget av partier som tradisjonelt har stått langt fra hverandre. I Norge er det ikke et samarbeid over blokk­grensene, men partiene som har...
Onsdag 16. januar 2019
UNNGÅR: Høyesterett viser politisk motvilje mot å behandle Svalbard-trakten, mener forsvarer Hallvard Østgård.
Tirsdag 15. januar 2019
KAOS: Vänsterpartiet kan slippe til Stefan Löfven som statsminister, selv om han må føre høyrepolitikk i regjering. – Det finnes ikke noe bedre alternativ, sier Ali Esbati.
Tirsdag 15. januar 2019
• Det er flere år siden vi i Klassekampen for første gang fikk høre at folk i norske helse- og omsorgs­institusjoner var organisert som selvstendig næringsdrivende. Vi har siden skrevet flere saker om de nye organisasjonsformene, hvor ganske...