Mandag 10. desember 2018
Russisk seriemorder funnet skyldig i til sammen 78 drap
Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.
Publisert: 10 Desember 08:53
Russiske Mikhail Popkov er funnet skyldig i 56 drap – i tillegg til de 22 han er dømt for tidligere. Det gjør ham til en av verdens verste kjente seriemordere.
Dommen i den nye rettssaken mot Mikhail Popkov falt i byen Irkutsk i Sibir mandag.
I tillegg til de 56 drapene fant retten det også bevist at han voldtok minst ti av ofrene. Den tidligere politimannen fikk en ny livstidsdom, i tillegg til den han allerede soner.
I en periode på minst 15 år levde Popkov et dobbeltliv. Samtidig som familiefaren jobbet som politimann, drepte han kvinner. Drapene han nå er dømt for, fant sted mellom 1992 og 2007.
De bestialske drapene har gitt Popkov tilnavnet «varulven». Han ble avslørt ved hjelp av DNA-spor, og i 2015 ble han dømt for 22 drap.
Det samlede antallet ofre gjør ham til en av de verste kjente seriemorderne i verden i moderne tid. Med unntak av krigssituasjoner finnes det kun et lite antall drapsmenn med et høyere antall bekreftede ofre.
Popkov skal ha forklart at han hadde til hensikt å drepe prostituerte som han anså for å være umoralske. I en uttalelse fra russisk påtalemyndighet heter det at han har «en sykelig trang til å drepe mennesker».
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...