Tirsdag 31. juli 2018
Obduksjonsrapporten etter Skofterud-ulykken er ventet i slutten av uka
Politiet håper obduksjonsrapporten vil gi årsaken til vannscooterulykken der Vibeke Skofterud mistet livet. Rapporten er ventet i slutten av uka.
Publisert: 31 Juli 12:15
Politiet håper obduksjonsrapporten vil gi årsaken til vannscooterulykken der Vibeke Skofterud mistet livet. Rapporten er ventet i slutten av uka.
– Vi håper selvfølgelig at rapporten kommer så fort som mulig, sier etterforskningsleder Thorbjørn Trommestad i Arendal til NTB.
Et av punktene obduksjonsrapporten skal gi svar på, er om Skofterud hadde promille da hun kjørte vannscooteren. Trommestad sier det er kjent at hun drakk alkohol den kvelden ulykken skjedde, men understreker at de ikke mistenker at hun hadde promille.
– Vi vet ikke noe om mengde eller tidspunkt for inntaket, sier han.
Ifølge Trommestad er det standard prosedyre å undersøke promille i obduksjonen etter slike ulykker.
– Vi har egentlig ikke noe mer grunn til å undersøke promille enn det som er vanlig ved slike hendelser. Det som vil bli vurdert er forholdene på sjøen og hvor mørkt det var med tanke på sikt og hastighet, sier han.
Politiet venter også på tekniske undersøkelser av vannscooteren Skofterud kjørte. Det kan imidlertid ta tid før disse er klare.
– Krimteknikerne har rett og slett veldig mye å gjøre nå. Men vi har ikke mistanke om at det har vært noe feil med vannscooteren, sier han.
Den tidligere skiløperen (38) ble meldt savnet rundt klokka 1 natt til søndag, og ble funnet død rundt klokka 12.30 søndag. På lørdagskvelden var Skofterud i Arendal, og politiet tror hun var på vei hjem herfra da hun krasjet inn i en holme på vannscooter.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...