Tirsdag 19. juni 2018
Bergens nye gater får kvinnenavn
Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.
Publisert: 19 Juni 07:42
Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.
– Nå får det være måte på. Det ser ut som at i Bergen og alle andre byer har bare menn gjort noe som gjør det verdt at de kommer på sokkel eller får gater oppkalt etter seg, sier SVs Oddny Miljeteig til NRK.
Hun har nå fått med seg flertallet i Bergen bystyre på å prioritere kvinner når nye gater skal få navn, men ville helst gått enda lenger. Miljeteig ønsker egentlig at ingen menn får oppkalt nye gater etter seg de neste årene – med ett unntak: Valgforsker Frank Aarebrot som døde i september i fjor.
– Men bortsett fra han ser jeg ikke noen menn som fortjener å gå foran noen damer, sier Miljeteig.
Fremskrittspartiet er på den annen side det eneste partiet i Bergen bystyre som ikke vil være med på Miljeteigs kvinnedugnad.
– Vi har en historie bak oss der menn dominerte for det meste. Kvinnene hadde en annen rolle enn i dag, og da er det naturlig at det blir slik. Det er innsatsen man har gjort for byen som skal avgjøre om man får navnet sitt på en gate. Ikke om man er kvinne eller mann, sier gruppeleder Tor Woldseth.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.