Innenriks

Fredag 17. januar 2020
KLAR TALE: Det er uholdbare tilstander i luftambulansetjenesten, sier Margit U. Kristoffersen fra gata i Alta. Hun er ikke alene om å mene at staten bør inn og overta ambulanseflyene.
Torsdag 16. januar 2020
URO: Frp vil kun være fornøyd med politiske gjenytelser som kommer i tillegg til regjeringsplattformen, etter at en norsk IS-kvinne ble hentet fra Syria, sier Jon Helgheim (Frp).
Onsdag 15. januar 2020
SPLID: I utkastet til nytt program for LO står det både strenge klimamål og en offensiv utbygging av olje- og gassvirksomheten. Nå brygger det til strid.
Tirsdag 14. januar 2020
ÅPENHET: Da Mohammed (16) døde, var det få som våget å snakke. Nå får vitnene støtte fra byråds­lederen i Oslo.
Mandag 13. januar 2020
OPPRØR: Dagfinn Johansen i øykommunen Hasvik i Finnmark er avhengig av ferge og opplever høye priser som straff. Ordføreren krever at staten får ansvaret for fergene.
Lørdag 11. januar 2020
VENTER: Equinor lanserte nye klimamål rett før de åpnet Johan Sverdrup-feltet. Sam­tidig jobber hele bransjen med den faktiske planen for klimakutt.
Fredag 10. januar 2020
MOTSTAND: NHO forventer at regjeringen snur om såkalt fritt skolevalg etter massiv motstand i høringsrunde.
Torsdag 9. januar 2020
SLØKKING: 300 bilar gjekk med då eit parkeringshus i Sola brann tysdag. Brannvesenet veit ikkje korleis dei skal sløkkje el-brannane.
Onsdag 8. januar 2020
AVVENTENDE: Spenningen stiger i Persiabukta, men forsvarsminister Frank Bakke-Jensen avviser at det er aktuelt å sende norske marineskip til området. Norske soldater i Irak blir værende inntil videre.
Tirsdag 7. januar 2020
KRIG: I 2003 sette dåverande stats­minister Kjell Magne Bondevik regjeringa på spel for å hindre at Noreg tok del i invasjonen av Irak. No fryktar han det verste i nabo­landet.
Mandag 6. januar 2020
ÆRE: Jan Bøhler kritiserer politiet for manglende etterforskning av æresvold. Han etterlyser sikre tall over æresrelaterte straffesaker.
Lørdag 4. januar 2020
NEI: For eit halvt år sidan bad USA Noreg bidra militært for å verne skip i Hormuzstredet. – Eg var kritisk då og ser ingen grunn til å vere mindre kritisk no, seier Knut Arild Hareide.
Fredag 3. januar 2020
FRITT FALL: Nå rammes de første av en ny regel om makstid på arbeidsavklaringspenger. Det kan bety flere på sosial­hjelp.
Torsdag 2. januar 2020
SKEPTISKE: Både KrF og Frp frykter at Rusreform­utvalgets anbefalinger til ny rus­politikk vil føre til mer narkobruk blant unge.
Tirsdag 31. desember 2019
KRITISK: Kritikken mot regjeringens granskingsutvalg i kjølvannet av Nav-skandalen vokser.
Mandag 30. desember 2019
FLERTALL: Halvparten av oss mener Norge bør åpne nye områder for olje- og gassvirksomhet. Størst flertall finner man blant de yngste.
Lørdag 28. desember 2019
2021: Ap-nestleder Hadia Tajik mener det er høl i hue å diskutere hvilke partier som skal sitte i regjering i 2021. Hun advarer mot å ta en valgseier for gitt.
Fredag 27. desember 2019
STENGES UTE: Du blir straffet ­dobbelt på jobbmarkedet om du både har utenlandsk navn og er muslim, ifølge ny forskning. ­– Bekrefter det vi har trodd, sier Basim Ghozlan.
Tirsdag 24. desember 2019
VARME: Han kjenner halve byen, men Arild Wold har feiret jul alene i flere år.
Mandag 23. desember 2019
HAR TROA: SV-leder Audun Lysbakken tror han får med seg Senterpartiet på et rettferdig, grønt skifte.