Utenriks

Torsdag 20. juli 2017
KAPPLØP: Den engelske finansnæringen frykter brexit vil blåse Finans- London over ende. Franskmennene er på offensiven i den beinharde kampen om å bli Europas nye pengehovedstad.
Onsdag 19. juli 2017
KUTT: Frankrikes president vil spare inn 630 milliarder budsjettkroner for å få landets økonomi på fote. Lokalmyndigheter må kutte nær 130 milliarder kroner på fem år.
Tirsdag 18. juli 2017
TYNT HÅP: FN-regjeringen i Libya håper at et nyvalg i 2018 skal bidra til å samle landets motstandere. Det er idealistisk å tro at en slik samling skal skje på ett år, hevder Libya-ekspert.
Mandag 17. juli 2017
LÅST: Russlands ambassadør i ­Genève mener opposisjonen viser tegn til å godta at president Bashar al-Assad kan bli værende. Det avviser imidlertid opposisjonen.
Lørdag 15. juli 2017
TRYKK: Ett år etter kuppforsøket øker motstanden mot presidenten. Presset mot Erdogan kan slå ut i helt ulike retninger – og ta landet i en mer demokratisk eller mer autoritær retning.
Fredag 14. juli 2017
RYSTET: Korrupsjonsdommen mot arbeiderklasse-helten «Lula» ryster venstresida i brasiliansk politikk. – Men de er ikke fortapt, hevder Brasil-ekspert.
Torsdag 13. juli 2017
SPLID: Mens forkjempere feirer et historisk atomvåpenforbud, stempler kritikere avtalen som ubetydelig i møte med Nord-Korea og terrornettverk.
Onsdag 12. juli 2017
HJELP: Statsminister Theresa May ber om hjelp fra opposisjonen i brexit-forhandlingene. Samtidig trues hun av kupp-makere i eget parti.
Tirsdag 11. juli 2017
LØSLATES: I en overraskende manøver frigjøres en radikal kritiker av Venezuelas regjering. Det kan føre til splid innad i opposisjonen, ifølge Venezuela-eksperter.
Mandag 10. juli 2017
UENIGE: Mens 19 G20-ledere bekreftet sin dedikasjon til Parisavtalen, sto Donald Trump utenfor. – Bedre å isolere USA enn å fire på kravene, sier tidligere FN-klimadirektør Svein Tveitdal.
Lørdag 8. juli 2017
MOTSTAND: G20-demonstranter vil ikke velge mellom høyrepopulisme og status quo. I dag møtes de av tungt bevæpnet politi i Hamburg.
Fredag 7. juli 2017
SKJEBNEMØTE: – Anti-russisk hysteri i USA gjør avspenning mellom USA og Russland vanskelig, sier Julie Wilhelmsen.
Torsdag 6. juli 2017
ENDRET: Etter parlamentsvalget har statsminister Theresa May blitt nødt til å lytte til mer EU-vennlige aktører. Det åpner for økt innflytelse fra næringslivet.
Onsdag 5. juli 2017
RAKETTSTRID: Nord-Korea utvikler stadig mer langtrekkende raketter. – Men regimet er ikke så farlige og irrasjonelle som mange tror, sier sikkerhetsprofessor ­Øystein Tunsjø.
Tirsdag 4. juli 2017
NY FRIST: USAs president Donald Trump maner til dialog, men Saudi-Arabia står på kravene overfor ulydige Qatar. Retorikk framfor substans, mener midtøstenekspert.
Mandag 3. juli 2017
KRISE: Verdens helseorganisasjonen sier nesten 250.000 mistenkes å være smittet og 1500 er drept av kolera i Jemen siden slutten av april.
Lørdag 1. juli 2017
SLÅSS: Hawaii tar opp kampen på nytt mot Donald Trumps innreiseforbud og utfordrer administrasjonens definisjon av nær familie.
Fredag 30. juni 2017
ØKER: En stor økning av antall båtflyktninger har fått Italia til å true med å nekte dem adgang. Kravet er at EU skal ta et større ansvar.
Torsdag 29. juni 2017
VIRUSANGREP: Varsleren Edward Snowden legger skylda på NSA etter at nok et verdensomspennende hackerangrep rammer selskaper og sykehus.
Onsdag 28. juni 2017
ESKALERING: USA hevder Assad planlegger gass­angrep og sier de vil holde Russland og Iran som medansvarlige.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk