Utenriks

Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Tirsdag 20. mars 2018
STOR STØTTE: Vladimir Putin vant som ventet presidentvalget søndag og økte oppslutningen kraftig fra forrige valg i 2012.
Mandag 19. mars 2018
FULLT: Valglokalene i Moskva var mye fullere enn ved forrige presidentvalg. Klassekampen så en mengde russere stemme på Vladimir Putin.
Lørdag 17. mars 2018
FORPOSTFEKTING: Stormaktene forbereder nye utspill mens kamper pågår på to fronter i Syria.
Fredag 16. mars 2018
RUSSLAND-STRID: Med Irak-løgnen i bakhodet ber Labours leder Jeremy Corbyn om klarere beviser for at Russland står bak nervegiftangrepet i Storbritannia.
Torsdag 15. mars 2018
TAR EN TRUMP: Ksenia Sobtsjak har brukt kjendisstatusen for å få oppmerksomhet i valgkampen. – Det handler om å få sannheten på tv, sier hun til Klassekampen.
Onsdag 14. mars 2018
FALMET: Kommunistpartiet i Russland har blitt en skygge av seg selv. De går til valg på sosial likhet – med en velstående jordbruksmagnat som sin kandidat.
Tirsdag 13. mars 2018
SVIK: Tyrkia kritiserer Nato for manglende støtte i Syria. Kurderne anklager Vesten for svik etter ­kampen mot IS.
Mandag 12. mars 2018
HØYREPLAN: Marine Le Pen tar grep for å muliggjøre en framtidig høyreallianse med Frankrikes konservative parti.
Lørdag 10. mars 2018
HISTORISK: Sør-Korea sier Nord-Korea vil legge ned atomvåpnene. – Fred avhenger av Donald Trump og USA, sier Korea-ekspert Vladimir Tikhonov.
Fredag 9. mars 2018
METALLMUR: Republikanere raser, men mange demokrater og fagforeninger støtter ­Donald Trumps forsvar av USAs metallindustri.
Torsdag 8. mars 2018
FOLKEMAKT: Med kvinner i front viste lærere i West Virginia at arbeidere fortsatt kan beseire pengemakta i USA. Nå planlegges nye streikeopprør over hele landet.
Onsdag 7. mars 2018
BESTEMT: FNs hjelpekonvoi måtte i går flykte fra flyangrep i Øst-Ghouta. President Bashar al-Assad har ingen planer om å stanse flyangrepene.
Tirsdag 6. mars 2018
EU-SKREKK: Italias velgere støtter elite- og innvandreropprøret til Femstjernersbevegelsen og Lega. Høyrepopulist og Lega-leder Matteo Salvini krever å få regjeringsmakt.
Mandag 5. mars 2018
KLARE: Søndag stemte 66 prosent av SPDs medlemmer for å gå i regjering med Angela Merkels CDU. – Det kan føre til massiv velgerlukt fra de tradisjonelle partiene, sier dansk professor.
Lørdag 3. mars 2018
TILBAKE: Silvio Berlusconi mener han kan være en modererende kraft og hindre Femstjernersbevegelsen fra å vinne valget i Italia.
Fredag 2. mars 2018
GRENSE: Britiske myndigheter godtar ikke at EU vil legge grensa i Irskesjøen. Det åpner for irsk gjenforening og undergraver dronning­rikets indre marked.
Torsdag 1. mars 2018
SPILL: Selv om forsvarsministeren ­fastslår at Den islamske staten (IS) er «territorielt bekjempet» i Irak, vil han sende flere soldater til landet.
Onsdag 28. februar 2018
OVERGREP: Hjelpearbeidere og FN-rapport slår alarm om grov utnyttelse av krigsofre i Syria og i flyktningleirer i Jordan.
Tirsdag 27. februar 2018
POPULISME: Femstjernersbevegelsen leder før valget i Italia 4. mai, men har liten sjans til regjeringsmakt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk