Utenriks

Mandag 15. januar 2018
KORRUPT: Midtøsten-analytiker Nicholas Noe mener USA og EU finansierer et elitesystem som skaper problemene tunisiere protesterer mot.
Lørdag 13. januar 2018
KOALISJON: Uvissheten og tids­perspektivet for nyvalg i Tyskland tvinger fram en ny storkoalisjon i EU-krisenes tegn.
Fredag 12. januar 2018
PENTAGON-PLAN: Donald Trump og Pentagon utvikler ny atompolitikk. På planen står nye atomvåpen som skal bli enklere å bruke.
Torsdag 11. januar 2018
URO: Én person er drept og minst 200 arrestert i Tunisia. – Regjeringen må møte folk på halvveien før ting kommer ut av kontroll, sier fag­foreningstopp til Klassekampen.
Onsdag 10. januar 2018
MØTES: Familiegjenforening er blant sakene på dagsordenen i den nye kontakten mellom Nord- og Sør-Korea.
Tirsdag 9. januar 2018
SLIPPER IKKE INN: Israel skal stenge tilhengere av boikott ute. – Et klart tegn på at boikottkampanjen virker, sier leder av Palestinakomiteen, Kathrine Jensen.
Mandag 8. januar 2018
MØTES: I går startet de tyske sosialdemokratene og Angela Merkels kristendemokrater nye samtaler om storkoalisjon. Det er ennå mange skjær i sjøen.
Lørdag 6. januar 2018
OL-ÅND: Nord-Korea og Sør-Korea møtes tirsdag for å diskutere OL.
Fredag 5. januar 2018
PRESS UTENFRA: Irans fiender later som de er bekymret for det iranske folket for å presse fram regimeskifte, mener kritikere. USAs trusler mot atomavtalen øker usikkerheten som driver protestene.
Torsdag 4. januar 2018
LOGISK: Kim Jong-uns appell til Sør-Korea er et forsøk på å utnytte naboens surnede forhold til USA, mener Korea-kjenner Vladimir Tikhonov.
Onsdag 3. januar 2018
SPENT: Opprøret i Iran har foreløpig ingen klar kurs. Men demonstrasjonenes profil kan tyde på et bredt grasrotopprør, tror professor.
Tirsdag 2. januar 2018
TILLIT: Ti mennesker er drept i protestene i Iran så langt. – Mange av dem som trodde på reformistene, har mistet håpet om at systemet kan reformeres, sier statsviter Nourhan al-Sheikh.
Lørdag 30. desember 2017
VERBAL DUELL: Trump anklager Kina for brudd på FN-sanksjoner mot Nord-Korea. Kina avviser anklager om oljesalg til Nord-Korea og advarer mot krig innen tre måneder.
Fredag 29. desember 2017
TERROR: Minst 40 mennesker er drept etter flere selvmordsangrep mot sjiamuslimer i Kabul. IS har påtatt seg ansvaret for angrepet. De ønsker å gjøre krigen sekterisk.
Torsdag 28. desember 2017
BRÅK: I kampen mot skatteparadiser får EU problemer med å rydde opp i egne rekker.
Onsdag 27. desember 2017
SVAR: FN avviser USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Søndag svarte USA med å kutte sitt bidrag til FN med 25 prosent.
Lørdag 23. desember 2017
VALG: Katalanske separatister feirer seier over «den spanske staten», mens Ciudadanos sementerer rollen som anti-uavhengighetsparti.
Fredag 22. desember 2017
HARD KOST: EU foreslår å aktivere «atombombe»-artikkelen i forholdet til Polen. – Jo mer EU rasler med økonomi­sablene, jo mer vil nok Polen la seg presse, sier forsker.
Torsdag 21. desember 2017
JULEGAVE: Skattereformen som Senatet har vedtatt gir 12.000 milliarder kroner i skattelette over en tiårsperiode. Demokratene kaller reformen «tyveri».
Onsdag 20. desember 2017
GRANSKING: Kongressens granskere har bedt Jill Stein vitne om sine forbindelser til Russland. Sentrale demokrater bruker dette til å stemple henne som agent.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk