Utenriks

Torsdag 21. september 2017
SKYGGESIDA: Det blir stadig flere hjemløse i Berlin. Den ekstreme fattigdommen øker i den tyske hovedstaden.
Onsdag 20. september 2017
TABU: Spenningen i valget handler ikke om regjeringsmakt, men om et tabu i tysk politikk: innvandring.
Tirsdag 19. september 2017
VALG: Nesten tolv år etter valget som Hamas vant og som splittet palestinerne, kan det nå bli en ny sjanse for palestinske valg.
Mandag 18. september 2017
MAKT: Parlamentsmedlemmene i Kurdistan stemte for å holde folkeavstemning om løsrivelse, slik president Masoud Barzani ville. Samtidig mener mange av dem at han er en illegitim president.
Lørdag 16. september 2017
KAMP: Irakiske sikkerhetsstyrker gjør seg klare til å kaste IS ut av deres siste tilfluktssted. Spenning mellom Kurdistans selv­styremyndigheter og den irakis­ke regjeringen skaper problemer.
Fredag 15. september 2017
USIKKERT: Demokratene hevdet de har blitt enige med presidenten om framtida til 800.000 ulovlige innvandrere. Trump avviser avtalen, men åpner samtidig for å la innvandrerne bli.
Torsdag 14. september 2017
STØ KURS: Emmanuel Macron akter å få gjennom sin omstridte arbeidslov, tross kraftige protester.
Onsdag 13. september 2017
TAR GREP: Regjeringens omstridte brexit-lovforslag har kommet gjennom første avstemning i det britiske underhuset. Opposisjonen mener forslaget er et maktovertramp.
Tirsdag 12. september 2017
SAMME MÅL: Både syriske regjeringsstyrker og en amerikanskstøttet milits rykker fram mot IS-byen Deir az-Zor. Men talspersonen for militsen avviser muligheten for sammenstøt.
Mandag 11. september 2017
VERRE: Orkanene blir ikke flere på grunn av klimaendringene, men de blir kraftigere, sier forsknings-direktør Gunnar Myhre ved Cicero.
Lørdag 9. september 2017
KRISE: Flyktningene fra Myanmar forteller om massedrap og overgrep. – Vi vet ikke hva som skjer på den andre siden av grensa, sier en FNs talsmann i Bangladesh til Klassekampen.
Fredag 8. september 2017
UTSPILL: Vladimir Putin vil ha fredsbevarende styrker i Øst-Ukraina og advarer USA mot å væpne Ukrainas hær.
Torsdag 7. september 2017
LIVSFARLIG: Millioner av menneskeliv på fattige øystater som Haiti trues av monster­orkanen Irma.
Onsdag 6. september 2017
STYRT: Forfølgelsen av Myanmars muslimer er del av en «svært systematisk og kalkulert strategi», mener Burma Human Rights Network.
Tirsdag 5. september 2017
VÆPNING: I Sør-Korea mener stadig flere at landene må ha egne atomvåpen. I USA jobber republikanske politikere for å skrinlegge en helt sentral nedrustningsavtale med Russland.
Mandag 4. september 2017
HØY PRIS: Finanskrisa handlet ikke bare om enorme økonomiske tap. For dem som satt med regjeringsmakt, som New Labour, fikk krisa en høy politisk pris.
Mandag 4. september 2017
BOMBE: Nord-Korea sprengte søndag morgen en atombombe på hele 120 kilotonn, sju ganger større enn Hiroshima-bomba. Nabo­landene reagerer med skrekk.
Lørdag 2. september 2017
FASTLÅST: EU og Storbritannia har helt ulike syn på hva slags forhandling som egentlig foregår, sier den britiske analytikeren Ian Bond.
Fredag 1. september 2017
HASTVERK: Emmanuel Macron leverer som lovet en omfattende reform av den franske arbeidsloven. Den skal tre i kraft bare en måned etter at den blir lagt fram.
Torsdag 31. august 2017
REAGERER: Ambassadesjef Yudith Guerrero mener Norge fronter en ensidig beskrivelse av den politiske konflikten i Venezuela.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk