Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Easy Eye Sound: Ved hjelp av veteraner har Dan Auerbach bygget et miljø for morgendagens favoritter.

Der godlyden kommer fra

AUERBACHS HULE: Der han gjerne jobber 14 timer i strekk, hver eneste dag. Her fra siste innspilling med The Black Keys.FOTO: ALYSSE GAFKJEN ALYSSE GAFKJEN

I studioet til The Black Keys’ Dan Auerbach kommer stemmen og låtskrivingen først. Selve innspillingen gjøres på få dager.

Det er lett å misse Easy Eye Sound, studioet til The Black Keys’ Dan Auerbach på 8th Avenue South i Nashville, bare noen minutters kjøring fra Country Music Hall of Fame og musikk-turist-kaoset på Broadway. Fra gata er bygningen så anonym at det er helt umulig å gjette at det bak den grå fasaden kontinuerlig foregår plateinnspillinger som tilhører noe av det mest interessante i den internasjonale populærmusikken. Easy Eye Sound kan nå sammenliknes med storhetstiden til Stax-studioet i Memphis eller de to studioene i Muscle Shoals: Fame Recording Studios og Muscle Shoals Sound. Kreativiteten og produktiviteten til Dan Auerbach og hans omfattende team av studiomusikere, låtskrivere og unge og gamle artister topper seg for hver ny sesong, og det er all grunn til å mene at slagordet til plateselskapet som Auerbach har etablert sammen med Warner Brothers sitt kunstrock-label, Nonesuch, også kalt Easy Eye Sound, treffer presist: «Good sound comes back around».