Du kan bla til neste sideBla med piltastene

VETERANER

Alltid på vakt

ET LIV MED MERKER: Frank Andersen var norsk soldat i FN-utenlandstjeneste i flere kontingenter. Nå bor han på en husmannsplass på østlandet med familen, der han har tilpasset seg diagnosen posttraumatisk stressyndrom. Han bor et sted uten naboer og er alltid på vakt. I huset er det tørrmat i beredskap og en gammel radiosender. Ole Magnus Rapp /Klassekampen

Eks-soldaten Frank Andersen ser seg hele tida om etter eventuelle fiender og vet aldri hvor de kan dukke opp. FN-tjenesten snudde opp-ned på livet hans.

Tidligere soldat Frank Andersen har innrettet livet sitt etter en diagnose. Han må alltid ha kontroll på rommet han er i, aldri ha noen bak seg, og er alltid på utkikk etter en potensiell fiende. Som yrkesmilitær har han flere kontingenter i tjeneste for norske FN-styrker bak seg, og de tøffe opplevelsene i utlandet har satt seg i kroppen. Etter flere oppdrag i Midtøsten og Afrika har han fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse. Han har også måttet kjempe en lang kamp mot helse- og rettsvesenet.