Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Israel prøver å skjønnmale imaget sitt. Det bør vi ikke la landet lykkes med.

Boikott Eurovision!

SKJØNNMALING: Fjorårets vinner av Eurovision, Netta Barzilai fra Israel, har blitt hyllet som et feministisk og kroppspositivt ikon. Likevel bør vi boikotte årets Eurovision i Israel, på grunn av behandlingen av palestinere, skriver Muna Jibril. FOTO: ARMANDO FRANCA, AP/NTB SCANPIX Armando Franca

I morgen begynner den ene tingen Europa er enige om er bra: Eurovision. Med Israel som fjorårets kontroversielle vinner, holdes årets konkurranse i Tel Aviv. Mens landet gjorde seg klar for konkurransen, pågikk det i helga den mest voldelige konfrontasjonen mellom Israel og Palestina siden Gaza-krigen i 2014. Da døde mer enn 2100 palestinske sivile mot Israels 72. I skrivende stund er det forhandlet frem en våpenhvile, i all sannsynlighet fordi muslimenes hellige måned Ramadan er i gang, i tillegg til at festivitetene rundt årets Eurovision forberedes.

Feministene Bodil Stenseth, Wencke Mühleisen, Asta Beate Håland, Stephen Walton, Kristina Leganger Iversen og Muna Jibril skriver i Klassekampen mandager.