Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Byoriginal: Bjørn Torske er klar med nytt album, sitt femte – eller sjette? Uansett er «Byen» klubbpionerens første på åtte år.

Urbanisten fra utkanten

SMÅBYGUTT: I april kom tolvtommeren «Kickrock»/»Blue Call», to låter som IKKE er med på Bjørn Torskes kommende album. «Discodrøv» betegner han disse låtene som selv. En opprinnelig nedsettende betegnelse lånt fra The Aller Værste. Han synes ordet passer fint til mye i egen katalog. Merk ellers at Torske spiller i Oslo på releasedagen for «Byen» – på fjordcruise. Øystein Haara

Bjørn Torske mener klubbmusikk trives best i storbyen. Selv lager han aller helst musikk mens han er i bevegelse, på reisefot. Med eller uten dansefot.

Veteran kan man trygt kalle ham. Bjørn Torske er født 1971 i Trondheim, oppvokst i Tromsø og platedebuterte i Belgia i 1991. Men har vært en mildt sagt sentral del av både bybilde og det lille, men entusiastiske miljøet for klubbmusikk i Bergen i over halve livet sitt nå. Han er vel ikke kjent for å være den mest profilerte eller produktive produsenten der ute. Men hans kommende album er hans femte, sjette eller syvende, avhengig av om man regner med fjorårets duoalbum med Prins Thomas og debuten under navnet Ismistik på nederlandske Djax-Up i 1995. Den nye skiva er ute på Smalltown Supersound den første uka av juli, og bærer det megetsigende navnet «Byen». Og særlig med tanke på de stedsspesifikke arkitektoniske assosiasjonene som uunngåelig følger med Kim Hiorthøys omslag, er det svært fristende å stemme i: Byen er Bææærgen, og laget er ... hmm, kanskje Tromsdalen IF eller noe slikt, da. Men slik er det altså ikke, insisterer Torske en ukarakteristisk varm vestlandsk formiddag mot slutten av mai, på en gressplen rett nedenfor Fredriksberg fort på Nordnes, der vi har satt oss ned for en prat, med utsikt over byen, altså med liten b.