Torsdag 8. mars 2012
Ballade kan bli lagt ned
Musikkavisa Ballade­.no står i fare for å bli nedlagt. Ei ny arbeidsgruppe nedsatt av Kulturdepartementet er blitt bedt om å vurdere Ballade.nos framtid.

- Vi ønsker å styrke Ballade.no og opprettholde musikkavisa i sin nåværende form, sier Espen Andreas Eik, redaktør i Ballade.no.


Kulturdepartementet har satt ned en arbeidsgruppe som skal vurdere den framtidige organiseringen av bransjeorganene Music Export Norway AS (MEN) og Stiftelsen MIC Norsk musikkinformasjon (MIC). Det kan bety slutten på musikkavisa Ballade.no som i dag ligger under MIC.


Mandatet for arbeidsgruppa er å foreslå «en ny struktur som sikrer ett høyt kompetent og ressursmessig effektivt organ». Målsettingen er at organet skal ivareta og styrke arbeidsoppgavene som i dag ligger under MIC og MEN, og organet skal finansieres med midler over Kulturdepartementets budsjett.


Etter det Klassekampen erfarer har arbeidsgruppa spesielt blitt bedt om å vurdere rollen til musikkavisa Ballade.no.


- Vi kjenner til at Ballade.no er oppe til diskusjon i arbeidsgruppa. Men vi venter fortsatt på at Kulturdepartementet skal konkretisere hvorfor de har framhevet Ballade.no spesielt som et tema for gruppa. Foreløpig er det veldig vagt, sier Eik til Klassekampen.


Han frykter for musikkavisas uavhengighet:


- Ballade.no er en redaksjonelt uavhengig avis, og skal fortsette å være det også etter sammenslåingen. Vi har spilt inn til arbeidsgruppa at sammenslåingen er en sjanse til å styrke Ballade.no, sier Eik.


I dag får MIC driftsmidler fra Kulturdepartementet. Dersom det kommer et nytt organ som erstatter MIC, vil også det finansieres over Kulturdepartementets budsjett. Men Ballade-redaktør Eik er redd Kulturdepartementet vil benytte anledningen til å legge Ballade inn under en ny informasjonsavdeling, noe som vil svekke statusen musikkavisa har som et uavhengig redaksjonelt produkt.


- Det har vært snakk om å skape en egen «musikkportal» i den nye organisasjonen, men det er uklart akkurat hva som menes med dette. Om Kulturdepartementet her tenker at Ballade.no skal omgjøres til en rein informasjonskanal, har de neppe forstått hva som vil gå tapt ved en slik omlegging.


- Frykter du at Ballade.no kan bli lagt ned?


- Nei, vi frykter ikke det. Ballade.no er en viktig og synlig debattflate og et bransjeblad for norsk musikk, og har en åpenbar verdi for musikkfeltet, sier han.


Kristin Danielsen, direktør i MIC, og medlem i arbeidsgruppa som skal vurdere Ballade.nos videre skjebne, sier følgende om situasjonen:


- Det er for tidlig å si noe om dette nå fordi vi er midt i en prosess, sier Danielsen.


Hun ønsker samtidig å presisere at det er Kulturdepartementet som må ta den endelige avgjørelsen, og Danielsen sier følgende om musikkavisa:


- Jeg er stolt av Ballade.no. De har satt dagsorden på musikkfeltet og har helt klart vært en suksess. Jeg vil også understreke at vi vet hva vi har med Ballade.no, men vi vet ikke hva vi kommer til å få, sier hun.


dageivindl@klassekampen.no


<i>Klassekampen lyktes ikke å få en kommentar fra Kulturdepartementet før vi gikk i trykken i går ettermiddag.</i>

Artikkelen er oppdatert: 8. mars 2012 kl. 08.49
Fredag 20. oktober 2017
Skuespillere opp­lever mer enn dobbelt så mye seksuell trakassering på jobb som andre arbeidstakere. Men ingen av de største teatrene i Norge satte i gang tiltak etter at tallene ble kjent i 2010.
Torsdag 19. oktober 2017
Fire av de sju arkitektgruppene som deltok i konkurransen om å tegne nytt regjeringskvartal har klaget på Statsbygg. De mener gruppen som vant anbudet fikk vinneroppskriften allerede i 2015.
Onsdag 18. oktober 2017
Flere norske film­arbeidere går nå ut på sosiale medier og forteller om seksuell trakassering på jobb. – Det er så lett å le det bort, sier skuespiller Renate Reinsve.
Tirsdag 17. oktober 2017
Mens den ene søndagsavisa etter den andre er blitt lagt ned, har Bergens­avisen gitt søndagsavisa et nytt liv i digitalt format. Dermed har avisa også blitt årets pressestøttevinner.
Mandag 16. oktober 2017
– All skriveteknikk handlar om å få lesaren til å sjå verda, seier Finn Iunker. Han er ute med boka «Stemmer fra Israel».
Lørdag 14. oktober 2017
I regjeringens budsjettforslag får ikke kunstnerorganisasjonene oppnevne komiteene som deler ut kunstner­stipend. – Krakelering av makts­predningen, mener Hilde Tørdal i Norske billedkunstnere.
Fredag 13. oktober 2017
Regjeringen vil kutte hardt i presse­støtten til de største mottakerne, som Dagsavisen, Vårt Land og Klassekampen. Men KrF i sin nye vippeposisjon på Stortinget kan sette foten ned.
Torsdag 12. oktober 2017
Even Tømte mistet jobben etter fire år som «fastlanser» i Bistandsaktuelt. – Vi ble stadig minnet på at vi var annenrangs medlemmer av redaksjonen, sier Tømte.
Onsdag 11. oktober 2017
Det er to år til Norge skal være hovedland under Frankfurt-messa, men norske agenter merker allerede «Frankfurt-effekten». – Det gir oss et momentum, sier Gina Winje.
Tirsdag 10. oktober 2017
Bistandsaktuelt tilbyr frilansjournalister fast kontrakt på 1200 timer i året, med krav om å gå i turnusarbeid og delta på redaksjonsmøter. Norsk Journalistlag er kritisk til avtalen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk