Klassekampen.no
Mandag 21. oktober 2019

Et antifascistisk ritual

En vanskelig og ugjestmild prosess til tross, med en møysommelig jakt på de rette byggeklossene: Fredag er det endelig tid for Helge Sten sitt første Deathprod-album siden 2004.

Les mer >>

Mandag 14. oktober 2019

Gruppe­­dynamitt

Å være i rockeband krever at man kan kunsten å bli venner og vet hvordan beholde vennskapet. Dette ifølge de stigende stjernene i Big Thief, ute med sin andre prima indiefolkplate av året.

Les mer >>

 
Mandag 7. oktober 2019

Tre grep og et ul

Høsten 1989 var det ­umulig å ikke knytte Neil Youngs «Rockin’ in the Free World» til murens fall og kjede­reaksjonen igangsatt da.

Les mer >>

Mandag 23. september 2019

Freser avgårde

Historien om 100-årsjubilanten inneholder mer dissonans enn musikken til Oslo-Filharmonien – orkesteret som pleier den øvre middelklassens smak, i et land uten forstand på høykultur.

Les mer >>

 
Mandag 23. september 2019

Tiden før og etter

Kjemien mellom to mennesker, spontanitet, gjensidig respekt og faglig dynamikk. Mette Henriette skriver om sitt forhold til ECM og Manfred Eicher.

Les mer >>

Mandag 16. september 2019

Mot normalt

Petter Baarlis raffe riffing er kjernen av Backstreet Girls-soundet i trettifem blodslitte år, på veien og på plate. Nå er ny skive klar, og det er fortsatt full fart, fremad mot ei stjerne i det fjerne.

Les mer >>

 
Mandag 19. august 2019

Fra en annen verden

Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.

Les mer >>

Mandag 12. august 2019

Perfekt for Wagner

Tre kvelder i en av klassiskverdenens ypperste storstuer, med Lise Davidsen i «Tannhäuser» som høydepunktet.

Les mer >>

 
Mandag 5. august 2019

På topptur

En fantastisk blackout på Glastonbury er festivalsommerens foreløpige høydepunkt. Nå skal Sigrid prøve å få Øya-publikummet til å ta av.

Les mer >>

Mandag 17. juni 2019

En annen dans

Nicky Siano var med på å finne opp klubbmusikkruttet. Og han var der da det smalt for den moderne LGBT-bevegelsen, i New York 1969. To sider av samme sak, sier DJ-legenden i dag.

Les mer >>

 
Mandag 11. februar 2019

De er verden

Mens strømmetallene stiger i India og Latin-Amerika, mister USA og England jerngrepet om globale hitlister.

Les mer >>

Mandag 10. desember 2018

Den uendelige historien

Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.

Les mer >>

 
Biblioteket
Mandag 10. desember 2018

En historisk klang

Å lese og lytte etter det historiske ved musikken, kan sette deg på sporet av barokke tidsfornemmelser, duften av mugne notetidsskrift og en brannmester i Trondheim.

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 10. desember 2018

Variasjonenes tematikk

På årets «Pet Variations» har de viet et helt album til fortolkning, fra Beach Boys og Garbarek til Messiaen og Varèse. Men Atomic låter fortsatt først og fremst som noe for seg selv.

Les mer >>

 
Mandag 3. desember 2018

Mannen foran masken

Vi dro hjem til Prøysens vei for å snakke med Stig fra Hamar om hvem eller hva Unge Ferrari er – og om hvem av de to som albumdebuterte forrige uke.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 190

Velg år: