Klassekampen.no

Politikk

Tirsdag 20. august 2019

Nå ulmer det i Venstre

KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.

Les mer >>

Mandag 5. august 2019

Parkerer EØS-bussen

LÅGE SKULDRER: Ap-nestleiar Bjørnar Skjæran er ikkje uroa for Fellesforbundet sitt EØS-krav. Ap kjem ikkje til å endre syn, seier han.

Les mer >>

 
Lørdag 3. august 2019

Lovar å kjempe for bane

KLAR TIL KAMP: Ap-nestleiar Bjørnar Skjæran vil ikkje akseptere ei skrinlegging av Nord-Noreg-banen. Han meiner regjeringa «herjar» med lands­delen.

Les mer >>

Mandag 29. juli 2019

Ber om tariff til alle

LØNN: Fem prosent av private barne­hager har ikke tariffavtale. Private barnehagers landsforbund (PBL) vil at det ikke skal være noen vei utenom. De får støtte fra Utdanningsforbundet.

Les mer >>

 
Lørdag 27. juli 2019

Her er byene Ap ønsker å vinne

VIL UTFORDRE: Ap sliter på målingene foran kommunevalget. Likevel øyner partiet håp om å kapre Høyre-bastionene Stavanger og Kristiansand.

Les mer >>

Torsdag 25. juli 2019

Vil ha vindkamp til tinget

RAMME: Regjeringen vil ikke fremme den omstridte nasjonale ramma for vindkraft til Stortinget. Nå krever både SV, Sp og MDG å få saken til behandling.

Les mer >>

 
Onsdag 24. juli 2019

KrF er positive til koalisjon

IRAN: Regjeringen bekrefter at den vurderer å bli med i fransk-britisk koalisjon i Hormuzstredet. KrF er positive, mens Rødt, SV og MDG advarer.

Les mer >>

Mandag 22. juli 2019

Varsler ny Acer-debatt

NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.

Les mer >>

 
Fredag 19. juli 2019

Vil styre forskningen

KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.

Les mer >>

Torsdag 18. juli 2019

Vil ha konkurranseplikt

TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.

Les mer >>

 
Fredag 12. juli 2019

Bjeffer til gamle partivenner

COMEBACK KID: Per Sandberg advarer mot «nasjonalistiske krefter» i Frp og hinter om politisk comeback i et annet parti til valget i 2021.

Les mer >>

Onsdag 10. juli 2019

Oslo sloss for innleie i retten

DØMT: Byrådet i Oslo har som mål å få flest mulig i fast stilling. Nå er kommunen dømt to ganger i retten etter å ha nektet en barnehageansatt fra et bemanningsbyrå fast jobb.

Les mer >>

 
Tirsdag 9. juli 2019

Nye metoo-varsler i Ap i 2019

VARSLER: Ap ­bekrefter at det i 2019 har kommet nye varsler om seksuell trakassering, men nekter å oppgi antallet. Også Rødt, Sp, MDG, Frp og KrF har fått ulike typer varsler i år.

Les mer >>

Mandag 8. juli 2019

MDG er lunkne til høyresida

SER TIL VENSTRE: MDG kaller seg blokkuavhengig, men er negative til høyresamarbeid i de fem største byene etter valget.

Les mer >>

 
Fredag 5. juli 2019

Vi blir stadig mer hekta på olje

TAR DET MED RO: Stikk i strid med ­regjeringens egen politikk blir norsk økonomi mer avhengig av oljeeksport. Regjeringen er ikke bekymret.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 447

Velg år: