Klassekampen.no

Politikk

Mandag 23. desember 2019

EN MANN MED EN PLAN

HAR TROA: SV-leder Audun Lysbakken tror han får med seg Senterpartiet på et rettferdig, grønt skifte.

Les mer >>

Torsdag 19. desember 2019

– Vindmøller er noe svineri

BLÅSER: Som eldre- og folke­helseminister gikk Sylvi Listhaug ut mot regjeringens vindkraftpolitikk. Nå får hun ansvaret for den.

Les mer >>

 
Tirsdag 17. desember 2019

Får al­vor­lig kri­tikk

LET­TER PÅ SLØ­RET: Sist uke ville ikke For­svars­de­par­te­ment røpe hvor al­vor­lig kri­tik­ken fra Riks­re­vi­sjo­nen er. Nå har for­svars­mi­nis­te­ren snudd.

Les mer >>

Mandag 16. desember 2019

Vil ha langvarig snuoperasjon

VRI: La fagfolk styre velferds­tjenestene, dropp overdreven rapportering og ta tjenester tilbake til offentlig drift. Det er Mette Nords oppskrift for en anti-NPM-reform.

Les mer >>

 
Fredag 13. desember 2019

Slo alarm for døve ører

IKKE HØRT: Allerede i 2014 stilte Nav-ansatte spørsmål ved om reglene for trygdeeksport ble tolket rett. Nesten alle ofrene i Nav-skandalen ble fengslet i årene etter.

Les mer >>

Tirsdag 10. desember 2019

Har sviktet 286 ganger

KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.

Les mer >>

 
Mandag 9. desember 2019

Holder kritikk hemmelig

Hysj: Riksrevisjonen kritiserer regjeringen i ­hemmelig jager­flyrapport, men Forsvarsdepartementet hevder rapportens gradering gjør det ­umulig å fortelle hvor alvorlig kritikken er.

Les mer >>

Fredag 6. desember 2019

Ryddet opp for Kallmyr

HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.

Les mer >>

 
Torsdag 5. desember 2019

Gir raudgrønt valløfte

IKKJE FORSYNT: Trass i at Sp strir imot kvart forsøk på å skape raudgrøn samling, går partiet no saman med SV og Ap for å få opp sjølvforsyningsgraden.

Les mer >>

Mandag 2. desember 2019

Skrittet over EØS-reglene

PARALLELT: Samme måned som Trygde­retten første gang sa at det er lov å ha med ytelser til utlandet, vedtok Stor­tinget strengere regler for eksport av arbeidsavklaringspenger.

Les mer >>

 
Mandag 25. november 2019

Omfavner SVs nye plan

STØTTE: SV inviterer opposisjonspartiene til å lage felles politikk før valget i 2021. Fagforbundets Mette Nord mener det er avgjørende at Ap, Sp, MDG og Rødt takker ja.

Les mer >>

Fredag 22. november 2019

Fikk vite om Nav-dom i 2018

NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.

Les mer >>

 
Mandag 18. november 2019

Tror på kutt til evig tid

LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.

Les mer >>

Lørdag 16. november 2019

Ser nye takter hos MDG

2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.

Les mer >>

 
Onsdag 13. november 2019

Vedum frir til bilistene

KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 495

Velg år: