Klassekampen.no

Utenriks

Lørdag 9. november 2019

Et dypt splittet land

KAOS: Bilder av en skamklipt boliviansk borgermester går viralt. – De rasistiske trekkene i samfunnet har ikke forsvunnet under Morales, sier forsker.

Les mer >>

Fredag 8. november 2019

Maktmisbruk og trusler

SKURK: Donald Trump brukte presidentmakta til å konspirere mot sine politiske motstandere. Det er historien som nå kommer fram i riksrettshøringene.

Les mer >>

 
Torsdag 7. november 2019

Lover evig troskap

I FRONT: Utslippsgiganten Kina hegner om Parisavtalen i en ny klimapakt. Men handelskrigen kan føre til at økonomiske hensyn blir satt over klima.

Les mer >>

Onsdag 6. november 2019

Holdes ansvarlig

STRAFF: Advokater reiser søksmål mot president Sebastián Piñera som følge av sikkerhetsstyrkenes voldsbruk under protestene. Piñera avviser eget ansvar.

Les mer >>

 
Tirsdag 5. november 2019

Frykter borgerkrig i Bolivia

URO: Bolivias høyreradikale krefter har meldt seg inn i striden som har oppstått etter presidentvalget 20. oktober. – Det er fare for borgerkrig, sier forsker.

Les mer >>

Mandag 4. november 2019

Får ikke fres på salget

NEDGANG: Kinas eksportindustri er svekket av USAs nye tollmurer, og pilene peker nedover for landets økonomi.

Les mer >>

 
Lørdag 2. november 2019

Angriper de superrike

FØNIKS: Labour starter valgkampen langt bak de konservative på målingene. Men Jeremy Corbyn kan likevel bli statsminister.

Les mer >>

Fredag 1. november 2019

«The Workington man»

PLAN: Det konservative partiets nye målgruppe er den såkalte Workington-mannen, en sosialt konservativ arbeiderklassemann som liker lov og orden. – Urealistisk strategi, mener britisk sosiolog.

Les mer >>

 
Torsdag 31. oktober 2019

– Ingen er hevet over loven

RETTSSAK: Kongressen vil sannsynligvis åpne en riksrettssak mot presidenten i dag. Det skjer i så fall for tredje gang i USAs historie.

Les mer >>

Onsdag 30. oktober 2019

Leder stort før valg

DRAMA: Statsminister Boris Johnson leder stort på målingene. – Dette blir etterkrigshistoriens viktigste valg, sier brexit-ekspert.

Les mer >>

 
Tirsdag 29. oktober 2019

Venter hevn over lederen

RAID: Drapet på IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er et tilbakeslag for terrororganisasjonen. Det betyr ikke at IS er helt nedkjempet.

Les mer >>

Lørdag 26. oktober 2019

Skal granske vold

I SØMMENE: FNs menneskrettskommisær sender en delegasjon til Chile etter rapporter om omfattende menneskerettighetsbrudd den siste uka.

Les mer >>

 
Fredag 25. oktober 2019

Fjernet fascistsymbol

SKJELETTER: 34 år etter at han døde, hviler Francisco Francos skygge fortsatt tungt over spansk politikk. I går ble hans levninger flyttet etter lang tids krangel.

Les mer >>

Torsdag 24. oktober 2019

Krever større del av kaka

SINNE: Chiles president kaller landet en oase i et rystet Latin-Amerika. De voldsomme protestene i landet forteller en annen historie: om ekstrem sosial ulikhet og opprør.

Les mer >>

 
Onsdag 23. oktober 2019

Arresterer kritikere

KNEBLET: Politikere og journalister som kritiserer den tyrkiske invasjonen av Syria, blir arrestert. – Det er ingen plass til kritiske røster, sier en tyrkisk journalist til ­Klassekampen.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 6876

Velg år: