Klassekampen.no

Utenriks

Mandag 30. desember 2019

Nå kan han slå til igjen

SKITTENT SIRKUS: Stadig flere innser at Bernie Sanders kan bli Demokratenes Trump-utfordrer. Nå er et «absurd» forsøk på å sverte den jødiske sosialisten som antisemitt, i gang.

Les mer >>

Lørdag 28. desember 2019

Klar for ny runde

VANT: Benjamin Netanyahu er Israels første sittende statsminister som er siktet for korrupsjon. Torsdag vant han likevel ledervalget i Likud-partiet.

Les mer >>

 
Fredag 27. desember 2019

Kan slå sprekker

ADVARER: Republikanernes leder i ­Senatet krever «full koordinering» med Det hvite hus under riksretten mot president Donald Trump. Nå møter han motstand i egne rekker.

Les mer >>

Tirsdag 24. desember 2019

Jula brenner ned

UENDRET: Til tross for massive branner vil ikke Australias stats­minister styrke klima­politikken. Nå ber australiere ham om å redde landets framtid.

Les mer >>

 
Mandag 23. desember 2019

Samles mot Modi

FELLES FIENDE: Religiøse minoriteter og sekulære aktivister i India forener krefter i kampen mot en ny lov som diskriminerer muslimer.

Les mer >>

Lørdag 21. desember 2019

Tøff jobb i vente

USIKKERT: Libanons nye statsminister Hassan Diab starter arbeidet med å danne regjering. Libaneserne er uenige om Diab er løsningen.

Les mer >>

 
Fredag 20. desember 2019

Riksretten splitter USA

HISTORISK: Det er første gang en sittende president som søker gjenvalg, stilles for riksrett. Nye tall viser imidlertid at Trump holder fortet.

Les mer >>

Torsdag 19. desember 2019

Kritikkbølge etter olje-ja

REAGERER: Miljøaktivister varsler store protester mot Equinors ønske om oljejakt i Sør-Australia. Selskapet viser til at australske myndigheter ønsker oljeleting.

Les mer >>

 
Onsdag 18. desember 2019

Macron ber om julefred

JULESTRITT: I går mobiliserte franske fagforeninger sammen mot president Emmanuel Macrons pensjonsreform. I dag går de inn i forhandlinger med regjeringen, men de står ikke samlet om alt.

Les mer >>

Tirsdag 17. desember 2019

Skal sikre vinnersporet

BETALER: Gjenvalgte Boris Johnson lover å pøse penger inn i Nord- og Midt-England for å befeste partiets nyvunne posisjon hos arbeiderklassen.

Les mer >>

 
Mandag 16. desember 2019

KLØFT: Etter uker med forhandlinger i Madrid, advarer forskere om en historisk kløft mellom hva vitenskapen krever og hva klimaforhandlerne leverer.

Les mer >>

Lørdag 14. desember 2019

Corbyn spist av sine egne

KNUST: Da Labour støttet en omkamp om brexit, advarte partimedlemmet David Mallon om at Labour kom til å tape neste valg. – Det var fullt mulig å forutse dette, sier Mallon.

Les mer >>

 
Fredag 13. desember 2019

Lover kjempekutt hjemme

GRØNN: En ny klimalov binder framtidige danske regjeringer, krever kutt hjemme og i alle sektorer. Nå stålsetter venstresida seg på kampen om hvordan målene skal nås.

Les mer >>

Torsdag 12. desember 2019

Jobber for julemirakel

D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.

Les mer >>

 
Onsdag 11. desember 2019

Lokker arbeidere til sin side

NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 6918

Velg år: