Klassekampen.no

Utenriks

Torsdag 20. juni 2019

Tetner seg til

VIL MED: Sosial­liberale Radikale Venstre gjorde et brakvalg. De kan ha mye å tape på sosialdemokratenes plan om å danne solo-regjering.

Les mer >>

Onsdag 19. juni 2019

Splid om sabotasje i Gulfen

HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.

Les mer >>

 
Tirsdag 18. juni 2019

Har ikke roet gemytter

IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.

Les mer >>

Mandag 17. juni 2019

Marsjerer i samme takt

ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.

Les mer >>

 
Fredag 14. juni 2019

–Fanget i et stort spill

TETT NETT: Faren til den fengslede svenske dataaktivisten Ola Bini mener USA og Ecuador konstruerer et fiktivt samarbeid mellom sønnen og Julian Assange.

Les mer >>

Torsdag 13. juni 2019

Splittelse truer opprøret

UAVKLART: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren er gjenopptatt. –Uakseptabelt etter massakren, sier sudansk aktivist til Klassekampen.

Les mer >>

 
Onsdag 12. juni 2019

Avslører Lula-sabotasje

BOMBE: Venstrepolitiker Lula da Silva lå an til å vinne presidentvalget i Brasil, men endte i fengsel – mens høyre­radikale Jair Bolsonaro vant. Nå avsløres det at etterforskningen som felte Lula, var politisert.

Les mer >>

Tirsdag 11. juni 2019

Biden er en svak kandidat

OPPGJØRET: Om Bernie Sanders og Elizabeth Warren ikke feller hverandre, kan de velte partitoppenes skrøpelige favoritt, sier Demokrat-ekspert Ryan Grim til Klassekampen.

Les mer >>

 
Lørdag 8. juni 2019

Splittet Sudan

VOLD: Etiopias statsminister Abiy Ahmed kom i går til Sudan. Sudankjenner sier utfordringen er at begge sider i konflikten er splittet.

Les mer >>

Fredag 7. juni 2019

Mange munner å mette

OPPGJØR: De mindre partiene samler seg om mange av kravene til Mette Frederiksen. Men økonomisk politikk splitter den rødgrønne blokka.

Les mer >>

 
Torsdag 6. juni 2019

Angriper USAs giganter

MONOPOLKAMP: USAs kongress vil etterforske Facebook, Amazon, Apple og Google. – Riktig, viktig og på tide, sier NHH-professor Tor W. Andreassen.

Les mer >>

Onsdag 5. juni 2019

Klima kuppet valgkampen

VIKTIGST: For første gang har klimakrisa vært velgernes viktigste sak i Danmark. Klimaet kan være med på å avgjøre valget i dag, sier professor.

Les mer >>

 
Tirsdag 4. juni 2019

Frederiksens fallgruver

STRIDSTEMA: Socialdemokratiet leder soleklart på målingene. Her er uenighetene partileder Mette Frederiksen må løse før hun kan bli Danmarks nye statsminister.

Les mer >>

Mandag 3. juni 2019

Trump kan lett snuble

SURT: Snubletrådene er mange når USAs president nå besøker Europa. Et tynnslitt tillitsforhold preger situasjonen, mener USA-kjenner.

Les mer >>

 
Lørdag 1. juni 2019

Frederiksens eksperiment

VALG: Partilederen vil ikke ta seieren på forskudd, men gleder seg over at arbeiderklassen strømmer til Socialdemokratiet. – Jeg kan speile meg i Mette, sier Pernille Ziersen, som for første gang ikke stemmer på høyrepopulister.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 6755

Velg år: