Musikkmagasinet

LES I musikkmagasinet

Neil Young

Høsten 1989 var det umulig å ikke knytte Neil Youngs “Rockin’ in the Free World” til murens fall og kjedereaksjonen igangsatt da. Med albumet “Freedom” og hans største låt siden “Heart of Gold” tidlig på syttitallet, fikk Mr. Young en ny vår. “Det var på tide å ta farvel med 80-tallets ubekymrede midtstrømskultur og gå 90-tallets fatalisme i møte”, skriver skribent og forfatter Tore Stavlund.

Les også om:

Native Tongues og en unik tid i hiphopen, samlet på Ace-plata “The Daisy Age”.

Igor Levits innspillinger av Beethovens pianosonater.

Anmeldelser av Angel Olsen, Wilco, Rachid Taha, Krokofant, Moon Dog, Danny Brown og The Secret Sound of Dreamwalkers.

Musikkmagasinet

Musikkmagasinet er Klassekampens ukentlige musikkbilag. I intervjuer og essays presenteres aktuelle artister og trender. Vi anmelder plater og konserter, og i våre faste spalter skriver vi om musikkbransjen og -historien.

Mandag 23. september 2019
Historien om 100-årsjubilanten inneholder mer dissonans enn musikken til Oslo-Filharmonien – orkesteret som pleier den øvre middelklassens smak, i et land uten forstand på høykultur.
Mandag 16. september 2019
Petter Baarlis raffe riffing er kjernen av Backstreet Girls-soundet i trettifem blodslitte år, på veien og på plate. Nå er ny skive klar, og det er fortsatt full fart, fremad mot ei stjerne i det fjerne.
Mandag 2. september 2019
En som brøytet vei for det norske sangspråket, og en venn som både var forfriskende barnslig, frekk, flamboyant, snobbete og morsom. Dette er noen av beskrivelsene når to medmusikere minnes Anne Grete Preus.
Mandag 2. september 2019
Konsertaktuelle Terje Tysland om festrocker-image, festivalen hjemme på gården og den ene gangen det ble for mye trekkspill.
Mandag 26. august 2019
konsertJubileumssesongåpningOslo-Filharmonien, Vasily Petrenko (dir.)Verk av Øyvind Torvund og Pjotr I. TsjajkovskijOslo Konserthus, 21. august
Mandag 26. august 2019
boksThe Quintet«Events 1998-1999»PNL RecordsI februar i fjor var det 20 år siden utestedet Blå i Oslo åpnet dørene, etter et initiativ av Kjell...
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 12. august 2019
Tre kvelder i en av klassiskverdenens ypperste storstuer, med Lise Davidsen i «Tannhäuser» som høydepunktet.
Mandag 12. august 2019
Fire festivaldager med høydepunkter på rekke og rad helt fram til Karpes suverene punktum lørdag kveld.
Mandag 12. august 2019
Tre dager, og en film, som symboliserer en hel generasjon og er blitt et evig referansepunkt for rockefestivaler.
Mandag 5. august 2019
En fantastisk blackout på Glastonbury er festivalsommerens foreløpige høydepunkt. Nå skal Sigrid prøve å få Øya-publikummet til å ta av.
Mandag 5. august 2019
Med singelsamleren «Standing on a Beach» (1986) fikk et større publikum ørene opp for Øya-aktuelle The Cure.