Kultur og medier

Fredag 22. mars 2019
TV?2s avsløring av VGs sitatfusk i saken om Giske-videoen ryster Medie-Norge. Kommentator Frøy Gudbrandsen frykter at avsløringen skal svekke tilliten til medienes metoo-dekning.
Torsdag 21. mars 2019
FN og EU er ikke nevnt i den nye læreplanen for samfunnskunnskap. – Navlebeskuende, mener lærer Assad Nasir.
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Fredag 15. mars 2019
Nå blir det gratis for alle forlag å melde opp bøker til innkjøpsordningen. – En seier for indieforfattere, jubler Kristin Over-Rein i Boldbooks.
Torsdag 14. mars 2019
Forslaget om å bruke bølget glass på det nye Munchmuseet ble skrotet fordi det viste seg å være nesten umulig å bygge. – Glass ble vurdert som altfor risikabelt, sier museumsdirektøren.
Onsdag 13. mars 2019
Filosof Jørgen Pedersen mener han ble refusert av Agenda Magasin grunnet frykt for milliardær-eierens reaksjon.
Tirsdag 12. mars 2019
De nye Munchmuseet er blitt et aluminiumsbygg. – Merkelig at endringen av fasaden ikke ble diskutert åpent, sier arkitekturprofessor.
Mandag 11. mars 2019
70 prosent av Oslos innbyggere er positive til at kommunen bruker penger på kunst. Selv de som ikke anser seg som kunstelskere, setter pris på kunst i nærmiljøet.
Lørdag 9. mars 2019
Fagbokforfatternes forening åpner for å innføre en etisk sjekkliste for sakprosa. – Et regelverk er mer nødvendig, svarer ­advokat.
Fredag 8. mars 2019
Hvert 30. sekund trakasseres en kvinnelig journalist eller politiker på nett. Det er likevel håp i kampen mot netthets, mener medieforsker Greta Gober.
Torsdag 7. mars 2019
296 NRK-journalister har opplevd vold, trusler eller trakassering de siste to årene, viser en intern under­søkelse.
Onsdag 6. mars 2019
NRKs varslede Michael Jackson-boikott var et overilt forsøk på å vise sosial bevissthet, mener kritiker Audun Vinger. I går ettermiddag snudde statskanalen.
Tirsdag 5. mars 2019
Frankrike er lei av å vente på OECD og vil innføre en nasjonal skatt på omsetningen til IT-giganter som Facebook og Google. Une Bastholm i MDG mener Norge må følge etter.
Mandag 4. mars 2019
– Man ramler ikke ut av den litterære offentligheten selv om man ikke bor i trikkeavstand til de store forlagene, sier forfatterdebutant fra Tromsø.
Lørdag 2. mars 2019
I fjor hadde nesten halvparten av de norske romandebutantene lagt ­handlingen i bøkene sine til Oslo. – Uheldig, mener Marta Norheim.
Fredag 1. mars 2019
To av tre skjønnlitterære debutanter har bosted i Oslo. Under 9 prosent bor i ­Bergen.
Torsdag 28. februar 2019
Steve Bannons varslede besøk på Nordiske Medie­dager provoserer. – Viser hvor lite arrangørene vet om hvem Bannon er, sier skribent Mohamed Abdi.