Kultur og medier

Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Mandag 15. juli 2019
Ledelsen for det planlagte Fotografi­huset i Oslo har hevdet at et samlet fotomiljø står bak prosjektet. Det avviser flere i miljøet. – Vi kan ikke stille oss bak noe vi ikke vet hva er, sier Morten ­Andenæs i Fotogalleriet.
Lørdag 13. juli 2019
Tidligere Folk er folk-medarbeider Tormod Fjeld Lie går hardt ut mot redaktør Bjønnulv Evenrud. – Det er stygt at romfolk blir ansiktet for redaktørens politiske syn, sier han.
Fredag 12. juli 2019
Havnetomta Sukkerbiten i Oslo skal få et nytt fotografihus. Men ikke alle er like begeistret. – Det vil gjøre området til en enda større turistmaskin, mener aksjonsgruppas leder.
Torsdag 11. juli 2019
Som del av redaktørens ytrings­frihetsprosjekt, inviterer bladet Folk er folk høyreradikale stemmer og siterer en holocaustfornekter. – Tragisk for magasinet, sier Rune Berglund Steen fra Antirasistisk ­Senter.
Onsdag 10. juli 2019
Det er stor overvekt av kvinner ved ­journalist-utdanningene, men Oslomet vil ikke ta grep. De mener mangelen på minoriteter er et større problem.
Tirsdag 9. juli 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) får kritikk for sin håndtering av debatten om avtalen mellom Fredriksen og Nasjonalmuseet. – Ubetimelig, mener kunstner Lotte Konow Lund.
Mandag 8. juli 2019
Senterpartiet mener bevaring av veteranflymiljøet på Kjeller ikke bare er et lokalt spørsmål, men et nasjonalt anliggende.
Lørdag 6. juli 2019
Det er ikke uproblematisk at Nasjonal­biblioteket gir ut egne bøker, mener to bokaktuelle medieprofessorer. De frykter at staten kan utkonkurrere forlagene.
Fredag 5. juli 2019
Kunstavtalen vekker reaksjoner i det politiske Norge. – Naivt av Nasjonalmuseet, mener Marie Sneve Martinussen i Rødt.
Torsdag 4. juli 2019
Manusvaskere protesterer mot dårlige betingelser i bokbransjen. Nå krever de større åpenhet om forlagenes lønnsvilkår.
Onsdag 3. juli 2019
I avtalen med Nasjonal­museet sikrer ­Fredriksen-familien seg mot at det legges skatter og avgifter på kunstsamlingen.
Tirsdag 2. juli 2019
Avtalen mellom Nasjonalmuseet og Fredriksen-søstrene gjør museet til et drivhus for søstrenes private formue, sier kunstadvokat.
Mandag 1. juli 2019
De fem største pressestøttemottakerne får enda litt mer av potten dersom Medietilsynets prognoser slår til. Bergensavisen øker mest, med 8 millioner kroner.
Lørdag 29. juni 2019
PR-stuntet om tidløse Sommarøy nådde de største mediene for barn i Norge. Nå vil barna lære mer om kildekritikk og falske nyheter, så de ikke blir lurt igjen.
Fredag 28. juni 2019
Artister som opptrer på små musikkfestivaler, får betalt langt under minste­satsen. Frede Gabriel tjener drøyt 1000 kroner på å spille på Stokkøya – og må bo i telt.
Torsdag 27. juni 2019
Forfatter Bjørn F. Rørvik mener lydbokformatet fortjener et statusløft. Hans nyeste bok kan strømmes på Storytel før den kommer på papir.
Onsdag 26. juni 2019
Medietilsynet har bestilt to eksterne utredninger for å vurdere om Dagbladet er kvalifisert til å motta presse­støtte tilsvarende 25 millioner kroner. Dommen kommer tidligst i august.