Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Hallo på Dior: Sammen med Isah sto Bylarm-debutant og -headliner Dutty Dior bak en av fjorårets aller største norske hits.

Øyeblikkets frihet

MOT NORMALT: Dutty Dior tror fansen hans trenger noen å se opp til. Slik han selv trengte noen å se opp til, da han tidlig i tenårene flyttet fra Søndre Nordstrand til Jessheim og plutselig ble «den svarteste av de svarteste». Og de eneste han kunne relatere til var rappere som Travis Scott, Young Thug og Kid Cudi – musikken deres, men også stilen. klassekampen

Det handler om å fange opp energien i første takning, ordløs flyt og melodier fra løse lufta, eller underbevisstheten. Det er essensen av en ny norsk hybridpop, midt mellom rap og R&B, i 2020.

Hva i alle dager skal dette bety?Det er ikke første gang noen har tenkt dette, verken første eller femte gang de har hørt en ny låt av Dutty Dior. Men altså. Jeg prøver å transkribere det som strømmer ut av monitorhøyttalere i et siderom i et studiolokale i en bakgård i Skippergata i Oslo, sånn noenlunde fonetisk ned på blokka: Kan jeg få ssjegge no’ lau? Alleeeeloujah. Føle meg hårni. Jeg sa at din sjærlihet er som dø daup – o oui – gi meg meer – ou ya.