Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Hjertelige lokehoder: Nå er Romskip ute med en ep der de både forvalter og fornyer lyden av de mange bergensbølgene.

Nye lyder av byen

FRA BERGEN, BERGEN: Sondre Fagernes Thuen, Didrik von Hanno Kjersem, Adem Kollen, Nicolai Hervik Olsen og Daniel Rognes har hatt en oppvekst preget av musikken til Fjorden Baby! og John Olav Nilsen & Gjengen, og er ellers tungt Bergens-inspirert av alt fra Program 81 og The Aller Værste! til Razika og Pompel & The Pilts. Øystein Haara

Opptredenen da de plutselig måtte steppe inn på hovedscenen under fjorårets Bergenfest viste potensialet. Nå hevdes det at Romskip for tiden er verdens beste rockeband fra Bergen.

Når vi møter Romskip før en øving på starten av det nye året, tar bandmedlemmene Adem Kollen, Nicolai Hervik Olsen, Sondre Fagernes Thuen, Didrik von Hanno Kjersem og Daniel Rognes seg god tid til å klemme hverandre etter juleferien. Gitarist Nicolai klemmer litt ekstra forsiktig på de andre i bandet med en gipset hånd. Kanskje ikke en ideell situasjon med en brukket arm bare uker før konsert og plateslipp. Men bandet har et slags rykte på seg som hjertelige lokehoder og surrekopper, så armbruddet føles egentlig ganske typisk Romskip.