Mandag 16. desember 2019
Ingen pågripelser etter gullsmedinnbrudd i Porsgrunn
Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen etter et innbrudd i en gullsmedforretning i Porsgrunn natt til mandag.
Publisert: 16 Desember 11:13
Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen etter et innbrudd i en gullsmedforretning i Porsgrunn natt til mandag.
Politiet ble varslet om innbruddet i forretningen klokken 2.26 da alarmen gikk. Det viste seg da at en stor stein var kastet inn gjennom inngangsdøra, og at en glassmonter inne i butikken var knust.
– Tyven har kommet seg unna med gullkjeder, gullringer og diamantringer til en ukjent verdi, sier oppdragsleder Jan Tore Gregersen i Sørøst politidistrikt til NTB.
Til Telemarksavisa sier innehaveren, Eivind Toska, at han ikke har oversikt over hvor mye som er forsvunnet, men sier at en av ringene som er borte, hadde en prislapp på 32.000 kroner.
Politiet forsøkte å lete etter innbruddstyven med hund, men uten resultat. Det er foretatt sporsikring på stedet, og eieren av forretningen har sikret lokalet etter innbruddet. Politiet skal også innhente opptak fra overvåkingskameraer i området.
Det hele skal ha blitt utført på rekordtid, ifølge Varden. Gullsmed Toska opplyser at vekteren var på stedet bare tre minutter etter at alarmen gikk. Han tror det er proffer som står bak.
En person skal ha blitt observert løpende fra stedet, men det er uklart om vedkommende har noe med innbruddet å gjøre.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...