Søndag 15. desember 2019
Benzema-mål etter Courtois-nikk berget tabelltoppen for Real Madrid
Real Madrid var i ferd med å gi fra seg tabelltoppen i spansk fotball til Barcelona, men Karim Benzemas utligning mot Valencia på overtid holdt laget på topp.
Publisert: 15 Desember 23:30
Real Madrid var i ferd med å gi fra seg tabelltoppen i spansk fotball til Barcelona, men Karim Benzemas utligning mot Valencia på overtid holdt laget på topp.
Spissen satte inn returen etter at keeper Thibaut Courtois fem minutter på overtid gikk i angrep, vant i lufta og nikket mot mål.
Real Madrid dominerte kampen på Mestalla, og det var storspill av hjemmekeeper Jaume Domenech som holdt vertene inne i kampen da Toni Kroos, Fede Valverde og Rodrygo hadde store sjanser i første omgang.
Carlos Solér ga hjemmelaget ledelsen i det 78. minutt, og med Real Madrid-tap ville Barcelona toppet tabellen tross poengtapet mot Martin Ødegaard og hans Real Sociedad lørdag.
Real Madrid jaget desperat et utligningsmål. Luka Jovic fikk ballen i mål, men det ble annullert for offside. Fem minutter på overtid gikk Courtois opp på et hjørnespark og nikket på mål. Domenech reddet, men på returen banket Benzema inn 1-1.
Tidligere søndag tapte Sevilla 1-2 hjemme for Villarreal og tapte terreng til tetduoen selv om ingen av dem vant i helgen. Det skiller nå fire poeng til tredjeplasserte Sevilla.
Hovedstadslagene Getafe og Atlético Madrid er også foran Real Sociedad, som på sjetteplass har sju poeng opp til tabellteten. Getafe (2-0 over Valladolid søndag) og Atlético (2-0 over Osasuna lørdag) var de eneste i topp seks som vant i helgen.

(©NTB)
Lørdag 22. februar 2020
Må dagens forfattere selv ta ansvar for markedsføringen? Nei, sier Kaja Kvernbakken, som likevel finner stor glede i å «pushe» debutboka på Instagram.
Lørdag 22. februar 2020
• Forslaget om å innføre grunnrente­beskatning på havbruk, såkalt lakseskatt, støter på stadig nye problemer. Regjeringspartiene var tidlig ute og trakk i nødbremsen, og Venstre, Høyre og Frp fikk landsmøtevedtak mot en slik skatt allerede...
Lørdag 22. februar 2020
STOPPES: Bolivias tidligere president Evo Morales ble tvunget ut av landet. Nå nektes han å stille til senatsvalget fordi han ikke bor der.
Lørdag 22. februar 2020
NORGE RINGER: De tror at et annet system er mulig. I USA. Disse unge nordmennene forteller amerikanere hvorfor de bør ha en sosialist som president.
Fredag 21. februar 2020
– Vi vil ha en eier som satser på journalistikken, sier Joel Jonsson, tillitsvalgt i Hall Media. Polaris og Amedia er i budkamp om det kriserammede konsernet.
Fredag 21. februar 2020
• Bare dager før demokrater i delstaten Iowa skulle stemme over hvem som skal bli partiets kandidat til presidentvalget i USA i november, trykket The New York Times artikkelen «Bernie Sanders and His Internet Army» (Bernie Sanders og hans...
Fredag 21. februar 2020
RYSTES: Onsdagens terror i den tyske byen Hanau føyer seg inn i en lang rekke høyreekstreme angrep de siste åra.
Fredag 21. februar 2020
OPPMYKNING: Høyesterettsdommer Karin Bruzelius vil fjerne abortnemndene. Hun foreslår at kvinnen skal ta beslutningen sammen med fastlegen.
Torsdag 20. februar 2020
De siste fem årene er det knapt blitt utgitt diktsamlinger for ungdom. Nå tror flere at trenden kan snu.
Torsdag 20. februar 2020
BREDDE: Mette Nord mener hun har oppskriften som vil løfte k­vinnelønna i lønnsoppgjøret.