Lørdag 14. desember 2019
Chile starter å identifisere ofre etter flyulykke
Levninger som tilhører de savnede om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis, ble fredag fraktet til en militærbase for identifisering.
Publisert: 14 Desember 00:49
Levninger som tilhører de savnede om bord på et chilensk militærfly som styrtet på vei til Antarktis, ble fredag fraktet til en militærbase for identifisering.
Levningene ble fraktet om bord på et fly av typen C-130 Hercules, samme flytype som styrtet i Drakestredet tirsdag, og ble levert til lokale myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP.
Totalt 39 familiemedlemmer til elleve av de døde fløy fredag fra hovedstaden Santiago til Punta Arenas, hvor militærbasen ligger, for å levere sitt DNA.
38 personer – 21 passasjerer og 17 mannskaper – var om bord på flyet som var på vei fra Chabunco-basen i Punta Arenas i Chile da det mistet radiokontakt over Drakestredet 500 kilometer unna basen Frei Montalva i Antarktis.
Myndighetene har ikke sagt noe om hva som kan være årsaken til ulykken, men årsaken etterforskes. Flyet sendte ikke ut nødsignal i forkant av ulykken.
Vrakrestene fra flyet er funnet i et område på 30 kvadratkilometer i Drakestredet, stredet mellom Sør-Amerika og Antarktis.
En del av etterforskningen er en WhatsApp-lydmelding som en av passasjerene sendte til en av sine slektninger og som angivelig sier at flyet hadde strømproblemer.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.