Lørdag 14. desember 2019
Thorsby bidro til derbyseier for Sampdoria
Morten Thorsby bidro til en ny seier for Sampdoria da Genoa ble slått 1-0 i byderbyet lørdag. Manolo Gabbiadini ble matchvinner fem minutter før slutt.
Publisert: 14 Desember 23:07
Morten Thorsby bidro til en ny seier for Sampdoria da Genoa ble slått 1-0 i byderbyet lørdag. Manolo Gabbiadini ble matchvinner fem minutter før slutt.
Seieren fører Sampdoria opp til trygg plass i Serie A, mens Genoa er nest sist. Thorsby spilte sin femte kamp i Serie A, og han har rukket å bidra i tre av lagets fire seirer denne høsten.
Claudio Ranieri satte nordmannen opp som høyreback i lørdagens 4-4-1-1-formasjon og så ham bidra til å tette igjen bakover. I en kamp med mange harde dueller måtte publikum vente lenge på avgjørelsen, men den kom i det 85. minutt etter en feil av Paolo Ghiglione. Karol Linetty fant Gabbiadini, som scoret kampens eneste mål.
Tidligere lørdag fikk Gennaro Gattuso en tøff debutkamp som Napoli-trener da gjestende Parma sikret 2-1-seier på overtid. Gervinho ble matchvinner for gjestene i tredje tilleggsminutt.
Tidligere hadde Arkadiusz Milik fulgt opp sitt hattrick i mesterligaen tirsdag ved å utligne for Napoli etter et tidlig ledermål for Brescia ved Dejan Kulusevski.
Kampen ble utsatt en halv time på grunn av skader tribunetaket ble påført i en storm tidligere i uka.
Gattuso ble hentet inn da Carlo Ancelotti fikk sparken timer etter at Napoli tok seg videre i mesterligaen med 4-0 over Genk. Han kunne knapt fått en dårligere start, da Napoli falt til 8.-plass og er 17 poeng bak serieleder Inter før søndagens kamper.
– Jeg tror ikke på flaks og uflaks. I øyeblikket er ikke innstillingen i laget god nok, sa Gattuso.
– Spillerne må betale for at de er uten seier i serien på over 50 dager. Det er tøft å håndtere, og det er tilhengernes piping også.
Brescia slo Lecce 3-0 i lørdagens første kamp og klatret forbi Genoa og midlertidig også Sampdoria.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.