Lørdag 14. desember 2019
Forrykende Olsbu Røiseland-avslutning sikret norsk stafettseier: – Ingen klarer å holde følge
En fantastisk sisterunde av Marte Olsbu Røiseland sikret norsk seier på skiskytterstafetten i Hochfilzen lørdag. Det var lagets andre strake triumf.
Publisert: 14 Desember 13:11
En fantastisk sisterunde av Marte Olsbu Røiseland sikret norsk seier på skiskytterstafetten i Hochfilzen lørdag. Det var lagets andre strake triumf.
Lørdagens seier ble sikret med en forrykende avslutning av Olsbu Røiseland. Hun gikk ut på den siste etappen 25 sekunder bak ledende Russland, og etter siste skyting var hun 15 sekunder bak. Men 29-åringen leverte en fantastisk sisterunde, passerte russeren og gikk Norge inn til seier.
Dermed fulgte de norske skiskytterkvinnene opp stafettseieren fra Östersund forrige helg. Ifølge NRK er dette første gang siden 2005 at Norge vinner to stafetter på rad på kvinnesiden.
– Da var det på tide, sa en fornøyd Olsbu Røiseland til NRK.

– Ingen holder følgeHun skal ha mye av æren for at Norge har klart nettopp det. Olsbu Røiseland forsto tidlig at hun kunne ha sjans til å hente inn russeren på sisterunden.
– Jeg fikk positive sekunderinger om at jeg var ti sekunder bak. Så kom jeg inn i yndlingspartiet mitt. Da satset jeg alt og fikk ryggen til russeren, sa hun.
Norge lå på 12.-plass halvveis i stafetten, over minuttet bak ledelsen. Russland ledet store deler stafetten, men måtte se seieren glippe helt på slutten. Karoline Knotten, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff og Olsbu Røiseland gikk for Norge.
Etter at Knotten holdt følge i teten på sin etappe, fikk Tandrevold det tungt på sin stående skyting. Men Eckhoff og Røiseland gikk fort i sporet, leverte på standplass og sørget for norsk jubel.
– Det er ingen som klarer å holde følge med Marte, sa Tandrevold.
– Det er skikkelig kult å se at vi ikke gir opp, sa Eckhoff.

Trøbbel for TandrevoldKnotten på Norges første etappe skjøt fullt hus på liggende skyting, mens hun måtte bruke ett ekstraskudd på stående. Inn til veksling var hun på femteplass, drøye tolv sekunder bak ledende Russland.
Tandrevold har imponert så langt denne sesongen, og på sin første skyting på stafetten viste hun igjen god form. 23-åringen skjøt alle blinkene rett ned uten bruk av ekstraskudd og passerte på fjerdeplass etter liggende skyting.
På stående ble det tyngre. Tandrevold måtte ut i strafferunde og vekslet med Eckhoff på 12.-plass, over minuttet bak tetduoen Italia og Russland.

Knallsterk avslutningDa startet opphentingen for Norge.
Eckhoff brukte totalt to ekstraskudd, men gikk strålende i sporet. I tillegg surret enkelte av lagene i teten, og dermed vekslet 29-åringen med Røiseland som nummer to, 25 sekunder bak Russland i tet.
Røiseland leverte varene på liggende skyting, der det ble fem blinker rett ned. Også Russland gjorde jobben, og dermed var Norge cirka 25 sekunder bak før siste skyting.
På stående skyting ble det ett ekstraskudd for Norge, som gikk ut 15 sekunder bak Russland. Men det forspranget ble altså spist opp raskt. Røiseland gikk lynfort og sikret norsk jubel.

(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.