Torsdag 12. desember 2019
Leteaksjon etter norsk gutt i elv på Island
Islandske letemannskaper leter etter en norsk gutt som forsvant i ei elv nord i landet onsdag kveld. Natt til fredag trappes søket ned på grunn av været.
Publisert: 12 Desember 23:39
Islandske letemannskaper leter etter en norsk gutt som forsvant i ei elv nord i landet onsdag kveld. Natt til fredag trappes søket ned på grunn av været.
Gutten skal ha blitt tatt av en bølge og forsvant ut i elva Núpá nord på Island onsdag kveld, skriver avisen RUV.
Islandsk politiet opplyser ifølge Dagbladet at redningsmannskap og andre nødetater har jobbet utrettelig i nesten ett døgn fram til torsdag kveld. Natt til fredag trappes søket ned, men vil fra fredag fortsette med full styrke. Værforhold vanskeliggjør leteaksjonen, men forholdene er ventet å bedre seg fra morgenen.
Torsdag deltok over 200 personer i leteaksjonen. Helikopter, dykkere og hunder har bistått i søket, melder TV 2.
– Vi er kjent med at en norsk borger er savnet på Island, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i utenriksdepartementet til kanalen.
Ifølge RUV falt gutten i elva da han hjalp en bonde med å starte opp et hjemmekraftanlegg på gården etter strømbrudd. De sto på en mur, og bonden unngikk å bli tatt av bølgen som feide gutten ned. Tenåringen ble dratt under av strømmen og forsvant i elva, skriver Iceland Review.
Ekstremværet har forårsaket lokale strømbrudd over hele Island de siste dagene.
(©NTB)
Onsdag 22. januar 2020
Uønskede kommentarer om kropp og sex er like utbredt i mediebransjen som for to år siden, viser ny undersøkelse. – Vi må forstå alvoret, sier journalist Ragnhild Ås Harbo.
Onsdag 22. januar 2020
• Erna Solberg er Høyre-lederen som fikk til det partiideologier har drømt om i godt over hundre år: borgerlig samling. Neste uke skulle hennes borgerlige firepartiregjering feiret ett år som flertallsregjering, men i stedet må Erna Solberg...
Onsdag 22. januar 2020
SAKTE BILKRASJ: Storbritannia og EU går inn i kommende handelssamtaler med totalt ulike forventninger. Konsulent Anna Jerzewska tror ikke partene enes innen fristen.
Onsdag 22. januar 2020
VIKEN: Med Frp tilbake i Stortinget kan det gå mot oppløsning av Viken før 2021.
Tirsdag 21. januar 2020
Ved å utelate Utøya-naboene tidlig i prosessen kan man ha rotet bort sjansen til å få en konstruktiv dialog om minnested etter 22. juli, mener forsker.
Tirsdag 21. januar 2020
EXIT: Frp-nestor Carl I. Hagen maner sitt gamle parti til å drive nådeløs opposisjonspolitikk. Nå forventer han kamp om ledervervet.
Tirsdag 21. januar 2020
HASTER: Statsledere fra elleve land ble i Berlin søndag enige om å respektere våpenembargoen og jobbe for en politisk løsning. – Konferansen bringer ingenting nytt, sier libysk politiker.
Tirsdag 21. januar 2020
• Wikileaks-grunnleger Julian Assange sitter i dag isolert i Belmarsh høysikkerhetsfengsel i Storbritannia. Han risikerer å bli utlevert til USA, hvor han er tiltalt for 17 brudd på spionasjeloven for Wikileaks’ publisering av...
Mandag 20. januar 2020
I Hamar har det vært arbeidet i 26 år for å få på plass et museum som hedrer den folkekjære poeten Rolf Jacobsen. Fortsatt er planene helt i det blå.