Onsdag 11. desember 2019
Ancelotti fikk sparken etter å ha ledet Napoli videre i mesterligaen
Arkadiusz Milik gjorde hattrick før pause og skjøt Napoli videre i mesterligaen med 4-0 over Genk. Etterpå fikk trener Carlo Ancelotti sparken.
Publisert: 11 Desember 00:05
Arkadiusz Milik gjorde hattrick før pause og skjøt Napoli videre i mesterligaen med 4-0 over Genk. Etterpå fikk trener Carlo Ancelotti sparken.
Klubben bekreftet sparkingen i en uttalelse noen timer etter kampslutt. Italienske medier meldte allerede før kampen at klubbledelsen hadde bestemt seg for å bytte ut Ancelotti med Gennaro Gattuso.
Napoli tok sin første seier på ti kamper da Genk ble knust, men Ancelotti førte laget ubeseiret gjennom gruppespillet der tittelforsvarer Liverpool var blant rivalene. Imidlertid skal han ha kommet på kant med både spillere og ledere i klubben, og publikum har også delvis vendt laget ryggen.
– Vi er glade for at vi er videre. Bare de som går videre fra gruppespillet kan vinne Champions League, sa Ancelotti etter kampen. Han har vunnet turneringen to ganger med Milan og en med Real Madrid, men får ikke sjansen til å bygge videre på den merittlista.
– I dag hjalp publikum oss. Når du presterer på banen får du tilhengernes støtte.
For Sander Berge og hans lagkamerater i Genk ble det en tung kveld i Sør-Italia.
Verst var det for Maarten Vandevoordt, som 17 år og 287 dager gammel ble den yngste målvakt i en Champions League-kamp noensinne. Han ga hjemmelaget ledermålet med en kjempebrøler før det var spilt tre minutter, og før pause laget han også straffespark og pådro seg gult kort.

Må lære– Vi kom tre mål under altfor tidlig. Etter det viste vi at vi kan spille god fotball, men vi viste igjen at vi er et ungt lag med lite erfaring og som gjorde noen rare feil, sa Berge ifølge uefa.com.
– Jeg håper vi lærer av dette. De tenker raskere enn oss. Det er en læringsprosess, og vi må heve oss.
Genk tok bare ett poeng i gruppespillet og var uten sjanse til avansement uansett utfall av tirsdagens kamp, men håpet om en god avslutning på høstens europacupeventyr ble knust tidlig på et nesten folketomt San Paolo.
Etter halvannet minutt nikket Kalidou Koulibaly i tverrliggeren og ned bak Vandevoordt på et hjørnespark fra Dries Mertens, men ballen spratt på rett side av streken for Gent. Gjestene rakk knapt å puste ut før det var hjemmejubel likevel.
Jhon Lucumi slo noe unødvendig et tilbakespill til Vandevoordt, som ble presset av to motspillere. Han burde bare ha feid ballen unna, men prøvde overmodig å lure vekk Mertens med en Cruyff-vending. Han traff ballen helt feil og sendte den rett til Milik, som kunne banke den i mål.
Den første 17-årige keeper i mesterligaens historie kunne knapt fått en dårligere start.

EffektivtGjestene prøvde å slå tilbake og hadde noen gode forsøk ved Joseph Paintsil og to ganger Paul Onuachu, men det var bare Milik som traff mellom stengene i en første omgang der Napoli hadde 3-0 i avslutninger på mål og omsatte det i tre måls ledelse.
I det 26. minutt ble Giovanni Di Lorenzo spilt fram på høyresiden og la inn foran mål, der Milik holdt seg foran Genk-kaptein Sebastien Dewaest og skjøt inn 2-0. Den polske spissen fullførte sitt hattrick fra straffemerket i det 38. minutt etter at kaptein José Callejón ble spilt gjennom, fikk tåspissen på ballen foran Vandevoordts hender og gikk i bakken etter minimal kontakt med keeperen.
Målvakten ble straffet med gult kort og måtte deretter plukke ballen ut av nettet igjen.
Den andre omgangen ble et antiklimaks, men Mertens fastsatte resultatet med en panenkastraffe kvarteret før slutt, etter at hans skudd traff armen til forsvareren Casper De Norre.
Med seier var Napoli videre til cupspillet uansett utfall av den samtidige kampen mellom Salzburg og Liverpool. Så lenge østerrikerne holdt nullen lå Napoli an til å bli gruppevinner, men Liverpools seier gjør at tittelforsvareren endte på tabelltopp og Erling Braut Haalands klubb må nøye seg med europaligaspill.
(©NTB)
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.
Mandag 27. januar 2020
• I «Hvis dette er et menneske» (1947) beskriver jødisk-italienske Primo Levi et mareritt som hjemsøkte mange av fangene i Auschwitz. Den tilbakevendende drømmen handlet ikke, som man kanskje skulle tro, om sulten, slagene, kulda, slitet...
Lørdag 25. januar 2020
KRITISKE: Den svenske eiendomsmagnaten Ilija Batljan vil kjøpe velferdsbygg i Norge og leie dem tilbake til det ­offentlige. Men han får motstand.
Lørdag 25. januar 2020
• Denne uka har en engere krets av rikfolk, toppsjefer og nasjonale ledere blitt fløyet inn til den sveitsiske alpelandsbyen Davos, slik tradisjonen har vært i nesten 50 år. Den britiske finansavisa Financial Times var som vanlig på plass,...